Úspěšný husacinář Boris Haško zve na Slovensko: Nejlepší husí hody jsou v restauraci Gurmánsky Grob!

Začátkem září odstartovala k radosti všech milovníků husího masa letošní husí sezona. Příprava husích dobrot ale ani po dvou měsících nekončí. Právě naopak. Nenechte si proto ujít příležitost ochutnat tradiční slovenské jídla, které mají skvělou pověst nejen doma, ale i v zahraničí. 

HUSACINA (22 of 42)

Sezona husích hodů vrcholí a právě v Slovenském Grobu se její tradici daří už dlouhodobě nejvíc. Slovenský Grob je totiž nejen kolébkou husího řemesla na Slovensku, ale dnes už i světoznámou destinací pro domácí gurmány a gastroturisty z celého světa. „Srdečně zveme všechny, kteří si chtějí udělat výlet do příjemného prostředí Slovenského Grobu a přitom si vychutnat to nejlepší z gastronomického umění zkušených mistrů husího řemesla,“ zve prezident Cechu husacinářů Slovenského Grobu Boris Haško a majitel restaurace Gurmánsky Grob v jedné osobě na ochutnávku tradičních domácích specialit.

Den otevřených dveří v “slovenské mekce husy“ se tento rok uskutečnil již po čtrnácté. Podle slov prezidenta Cechu Borisa Haška, primárním významem této akce bylo nabídnout návštěvníkům možnost vybrat si restauraci, ve které jim husa chutná nejlépe, aby se později vrátili na klasické husí hody právě do té své oblíbené provozovny. A právě jednou z takových je i rodinná restaurace prezidenta Cechu, pána Haška, Gurmánsky Grob. Ta každý rok vítá hosty nejen z celého Slovenska, ale i z okolitých a vzdálenějších zemí. Teď srdečně zve na vydatný oběd i vás.

Za každou upečenou husou stojí kus poctivé práce, což ocenila i Evropská komise v roce 2006, kdy ze 422 projektů z celé EÚ vybrala dodržování tradice husy jako nejlepší projekt v rámci malého a středního podnikání. Pan Haško se však vedle pracovních povinností v Cechu stíhá věnovat i domácí restauraci, která je husími specialitami známá daleko za hranicemi Slovenského Grobu. Pečenou husu a dobroty, které s husími hody bezprostředně souvisí, připravuje s láskou a úsměvem na tváři téměř denně. Přijměte pozvání Borisa Haška a přesvědčte se o jeho kulinářských schopnostech na vlastní oči, nebo raději vlastními chuťovými pohárky?

GURMÁNSKY GROB – rodina Hašková

Rodinná restaurace, která se více než 50 let věnuje husím specialitám. Majitel – specialista na husy, vám spolu s manželkou a týmem nachystá, navaří a upeče v tradiční peci na dřevo a v hliněných pekáčích křupavé pečené husy, fantastické kachny, lokše, lahodné husí játra. Samozřejmě, je třeba ochutnat slavnou grobskou husí polévku a na závěr domácí makový závin.

„Husy a kachny si chováme na vlastní farmě v domácím chovu. K dispozici je vinný sklep, který nabízí široký sortiment skvělých lokálních i zahraničních vín. Na tyto slavné gurmánské dobroty k nám chodí hosté z celé Evropy, ale i labužníci od Pekingu až po New York. Budeme velmi rádi, když i pro Vás budeme moci připravit husí dobroty. Přijďte, bude to neuvěřitelný kulinářský a pocitový zážitek,“ zve srdečně všechny lidi Boris Haško.

Vše o naší restauraci najdete na naší webové stránce – www.gurmanskygrob.sk
Kontakt: – adresa: Chorvátska 41, Slovenský Grob, 900 26
tel.: 033/ 647 83 55, 0903/ 450 453
e-mail: borishasko@hotmail.com
www: www.gurmanskygrob.sk

-Placená inzerce-

 

 

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Svěcení vína ve Španělské konírně zámku Valtice

VALTICE Ochutnávka mladých vín se uskuteční ve Španělské konírně zámku Valtice v sobotu 17. listopadu …