Mladí mikulovští fotbalisté zanechali v Itálii výborný dojem. Foto: Archiv FC Pálava

Mikulovští fotbalisté oslnili Itálii

MIKULOV  – Mikulovští fotbalisté ročníku 2001 odjeli jako každý rok týden před Velikonocemi na mezinárodní turnaj do Agropoli v Itálii.

Na tomto turnaji bylo 130 týmů různých věkových kategorií z Kanady, USA, Polska, Ruska, Slovenska, Venezuely, Kolumbie, Makedonie a dalších zemí. Pálava začala turnaj hned po dvaceti hodinách cesty a nečekaně porazila svého soupeře vysoko 6:0. Druhý den kluci zvítězili nad Salermem 7:0, poté zdolali třetí tým ve skupině 5:0 a už se začalo o Mikulovu mluvit jako o favoritovi turnaje. Od středy byl rozehrán ještě druhý turnaj. Úvodní zápas s Římem se pro Mikulov vyvíjel dobře, když po první půli vedl 1:0. Kluci ustáli tlak soupeře i rozhodčího a v závěru přidali ještě dvě branky. Trenéři Růžička a Bělský nabádali kluky k ukázněnosti a pokoře před každým utkáním, což se také vyplácelo. Poté onemocněli hráči základní sestavy Straka a Radakovič a zbytek turnaje Mikulov odehrál pouze v 11 hráčích bez možnosti střídání. I přesto v dalších zápasech Pálava hrála 0:0 a 8:0 a v obou turnajích suverénně obsadila 1. místo ve skupině, když neobdržela ani jednu branku a postoupila do semifinále.

Pálava oslinila svou kvalitní hrou a obdržela mnoho poklon od pořadatelů a jiných trenérů. Poslední den kluky čekaly dva zápasy, kde se již začala projevovat únava. I přesto kluci svého soupeře přehrávali, ale nedokázali zvítězit a prohráli těsně 1:2 (byly to první a zároveň poslední branky, které Pálava dostala). Hned nato Pálava musela odehrát další zápas bez odpočinku, ve kterém remizovali 0:0 a podlehla až po penaltovém rozstřelu. Pálava Mikulov tak v obou turnajích nakonec obsadila celkové třetí místo.

„Bohužel chybělo nám trošku toho fotbalového štěstí. Podařilo se nám vytvořit dobrou partu kluků a předvádět útočný a atraktivní fotbal,“ zhodnotil výkony svých svěřenců trenér Rostislav Růžička. V Itálii reprezentovali Mikulov tito hráči: Paprstka, Bartl, Huserek, Straka, Radakovič, Navrátil, Bálka S., Bálka T., Rek, Růžička, Šmíd, Pazdera, Kalina a Kališ.

Turnaje v Agropoli se zúčastnili i starší žáci, ročník 2000. Tým byl složen z hráčů Ivančic, Mikulova, Višňové a Kuřimi. Mikulov reprezentovali Štěpánek, Míček, Březina, Křivák, Křapa a Dostál. Kluci sehráli dva turnaje. V turnaji ročníku 1999 byla vidět větší fyzická vyspělost soupeřů a i přes velkou bojovnost Mikulovští v tomto turnaji ani jednou nezvítězili.

V turnaji ročníků 2000 Mikulov ve skupině dvakrát zvítězil a jednou prohrál. Tím postoupil z druhého místa ve skupině do finálového dne. V semifinále bohužel náš tým prospal první poločas a přes velké zlepšení ve druhé půli nešťastně prohrál 0:1 s Neapolí. Tím pádem skončili na třetím místě.

– rr –

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Otevírání Lichtenštejnských stezek 2024

BŘECLAV V sobotu 27. dubna se opět otevřou Lichtenštejnské stezky, tentokráte se sejdeme na prostranství …