Jedna z dramatických situací před ruskou brankou. Foto: Jiří Holobrádek

Vítězství na turnaji měli Češi nadosah

BŘECLAV  – Ve skvělém světle se představila nově vznikající hokejová reprezentace do 20 let.Na břeclavském turnaji předváděli svěřenci trenéra Miroslava Přerosta výborné výkony a o celkové prvenství v turnaji přišli až v prodloužení závěrečného zápasu s Ruskem.

V pátek se naši hráči utkali s úřadujícími mistry světa Finy a po výborném výkonu vyhráli 4:1. Češi vstoupili do zápasu velice aktivně, Finy zaskočili už ve 4. minutě, když se trefil Rob. Česká devatenáctka Finy k ničemu nepouštěla, dobře bránila obrannou modrou čáru a dokázala ještě jednou udeřit na konci první dvacetiminutovky. První přesilovku v zápase využil třinecký Růžička. Před polovinou Gorčík zvýšil na 3:0. Ve třetí části už Češi mírně polevili. Finové sice hru vyrovnali, ale přesto v přesilovce zvýšil na 4:0 Pokorný. Až v poslední minutě překazil nulu Miroslavu Svobodovi Turunen. Ve druhém pátečním zápase podlehli Slováci Rusku 3:5.

V sobotním zápase se Slováky se hattrickem blýskl obránce David Němeček a čtvrtou branku přidal Rob. Tentokrát se do české brány postavil René Svoboda a i on inkasoval gól až v poslední minutě při slovenské přesilovce.
Protože Rusové v dramatickém zápase zdolali Finsko 3:2, bylo jasné, že o celkovém vítězi rozhodne až poslední nedělní zápas turnaje mezi ruskými a našimi hráči.

Nedělní program zahájil souboj Finska a Slovenska. Seveřané vyhráli 2:0 a zajistili si tak třetí příčku.
Zápas o vítězství v turnaji začali lépe Rusové, kteří se ujali vedení už ve třetí minutě. Hrál se vyrovnaný zápas, ale v poslední desetiminutovce už začínali mít navrch naši hráči. Odměnou jim byla vyrovnávací branka Kubalíka. Češi mohli rozhodnout ještě v regulérní hrací době, ale své šance nevyužili, a tak zápas dospěl do prodloužení. I v něm měli Češi několik dobrých příležitostí, ale v 63. minutě rozhodl o prvenství Rusů smolně propadlý puk za Miroslava Svobodu.

(hcb,juh)

O nás Jiří Holobrádek

Jiří Holobrádek
tel.: 723 865 819 e-mail: holobradek@tydenik-breclavsko.cz

Mohlo by se vám líbít

Ohlédnutí za uplynulou sezonou hokejových lvíčat

Ohlédnutí za uplynulou sezonou hokejových lvíčat Libor Kocúr sekretář klubu Ligové soutěže skončily, hokejisté z …