Břeclavští lvi – kategorie muži – jak do hokejové sezony 2017/2018

Rozhovor s vedoucím týmu Ivo Gabriškou a trenérem Bc. Jakubem Klimovičem

Milan Zoubek

Muže čeká další rok v krajské lize. Před nadcházející sezonou jsme se zeptali vedoucího týmu I. Gabrišky a trenéra Bc. J. Klimoviče na novinky v týmu mužů.
1.) Téměř vzápětí po skončení sezony minulé došlo k výměně trenéra. Na tento post nastoupil Bc. Jakub Klimovič.
Jak to vypadá s realizačním týmem kolem mužů? Kdovšechno se tedy bude okolo mužstva pohybovat?
I. G.: Realizační tým zůstává stejný jako loňský rok, došlo pouze ke změně trenéra. Více by se měl u mužstva letos angažovat i asistent Libor Pantůček, který je břeclavským srdcařem a měl by na tréninku doplňovat hl. trenéra.
2.) Jakým způsobem budete plánovat tréninky? Nejspíše, kvůli pracovnímu vytížení hráčů nebude možné před sezonou trénovat i případně vícekrát za den.
J.K.: V krajském přeboru jsou hráči zaměstnáni nebo chodí do školy, tréninky i utkání jsou tedy až po pracovní době. Vzhledem k tomu, že naši hráči chodí například do školy v Brně, tak se snažíme tréninky poskládat tak, aby jim časově vyhovovaly. V sezóně
budeme trénovat 3x týdně.
3.) Máte prozatím naplánováno 5 přípravných zápasů. Přibude ještě nějaký?
I.G.: Původně jsme se měli zúčastnit turnaje v Uherském Ostrohu, ale ten se nakonec konat nebude. Takže s Ostrohem se utkáme pouze v rámci 2 klasických utkání. Soutěž letos startuje poměrně brzy, takže i vzhledem k Memoriálu, kdy nebudeme na ledě, bude
začátek sezóny poměrně náročný.
4.) Došlo i k nějakým změnám v hráčském kádru? Odchody a příchody?
I.G.: Začali s námi nově trénovat mladí břeclavští odchovanci, kteří prošli mládežnickými extraligami a sice Bohdan Dobiáš a Andreas Jajcay. Čekáme ještě na 2 hráče, kteří zatím řeší pracovní záležitosti a nemáme na 100% potvrzeno, že se k týmu připojí, proto je
nebudu jmenovat. Ke kádru se připojil i bývalý úspěšný trenér Uh. Ostrohu Ivan Klauda. Bohužel z mužstva odešel dlouholetý stabilní člen obrany Robert Rakoczy.
5.) Po ukončení přípravy druholigových klubů může případně ještě někdo tým
posílit?
I.G.: Může nastat i tato varianta, ale spíš počítáme s našimi břeclavskými hráči, se kterými chceme pracovat a na nich stavět.
6.) Počítá se i s využitím některých st. dorostenců, kteří budou letos hrát svoji
soutěž pod hlavičkou Hodonína?
J.K.: Již v loňské sezóně se kluci v některých utkáních objevili a i letos dostanou šanci. Bude záležet čistě na nich, jak o pevné místo v kádru zabojují.
7.) Jak bude důležitý start do sezony? Rozlosování nevypadá zrovna jednoduše. V prvních šesti kolech potkáte soupeře, kteří byli všichni v tabulce loňské soutěže do sedmého místa.
J.K.: Začátek sezóny je v krajském přeboru vždy důležitý, když se mužstvo chytne hned na začátku, tak z uhraných výsledků čerpá celou zbývající sezónu a nemusí nic dotahovat. Nicméně sezóna je dlouhá, náročná a rozhodně není potřeba na sebe vytvářet tlak
rozlosováním. Důležité bude bodovat na domácím hřišti a aby se nám vyhnuly absence klíčových hráčů. Hráči potvrdili již loňskou sezónu, že můžou hrát vyrovnaný a pěkný hokej i s těmi nejlepšími.
Děkuji za rozhovor a ať se daří a děláte břeclavským fandům hokeje radost.
I.G. a J.K. : Děkujeme a celé mužstvo do toho dá určitě maximum, aby tu radost děla

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Otevírání Lichtenštejnských stezek 2024

BŘECLAV V sobotu 27. dubna se opět otevřou Lichtenštejnské stezky, tentokráte se sejdeme na prostranství …