FC Pálava Mikulov ve Švédsku

Letošního ročníku fotbalového turnaje ve Švédsku v Göteborgu vyslala SKF CZ na základě vítězství v turnaji Meet the world, pořádaného 8. května 2015, vyslala do Švédska tým FC Pálava Mikulov.

Pro přiblížení turnajové atmosféry přinášíme rozhovor se záložníkem týmu FC Pálava Mikulov, Tomášem Barvířem.

Jak moc bylo složité se na tento turnaj kvalifikovat?

Jednoduché to rozhodně nebylo. Mikulov pořádal turnaj pro sedm týmů a hrálo se systémem každý s každým. Turnaj byl na celý den a musím přiznat, že ke konci už jsme toho měli plné „kecky“. Stálo to ale za to, turnaj jsme vyhráli a odjezdu do Švédska jsme se nemohli dočkat!

Jak na tebe působila atmosféra celého turnaje?

Atmosféra byla neuvěřitelná, kdyby mi to někdo povídal, nikdy bych tomu neuvěřil. Gothia Cup je jeden z největších mládežnických turnajů na světě a splňoval vše, co si jen mladý fotbalista může přát. Hráli jsme s týmy z celého světa, byli jsme na fantastickém zahájení, mohli si zakoupit turnajové suvenýry a dokonce si vyzkoušet své dovednosti na nejmodernějších tréninkových zařízeních. Byl to zážitek na celý život.

Co se ti líbilo na turnaji nejvíce?

Nejvíc jsem žasl nad tím, že se turnaje zúčastnily týmy snad z celého světa. Ve škole, ve které jsme bydleli, s námi bylo přes patnáct týmů z různých zemí a vzhledem k tomu, že se od útlého věku učím anglicky, jsem si mohl ve svém volném čase popovídat s hráči Zambie, Argentiny nebo třeba Indie. Spousta z nich se stala mými novými přáteli.

zdroj a foto: SKF

 

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Živá hudba U Zajíce – Víťův brácha

MIKULOV / Zahrádka U Zajíce, Náměstí 3 19. 04. 2024 od 19 hodin Václav Otáhal …