Lucie Varmužová - mladá plavecká naděje z Velkých Pavlovic foto:velke-pavlovice.cz

Plavci úspěšně reprezentují na krajských přeborech

Hustopeče – Plavci Fakultního klubu Brno, kteří trénují na plaveckém bazénu v Hustopečích a kteří taktéž většinou navštěvují v Hustopečích základní školu nebo gymnázium, úspěšně reprezentovali na krajských přeborech.

Zimní krajský přebor 10ti a 11ti letého žactva v Blansku

Přeborů se zúčastnilo 139 závodníků ze 13ti plaveckých oddílů. Děvčata Lucie Varmužová z Velkých Pavlovic, Sabina Mazůrková a Karolína Černá ze Staroviček startovala celkem v 16ti závodech a domů přivezla 10 medailí. Lucie obsadila 1. místo v závodě na 400 m volný způsob a v současné době je tak na Moravě vedoucí závodnicí v kategorii 10ti letých. Dále přivezla 2 stříbrné a 1 bronzovou medaili. Karolína získala 5 zlatých a 1 bronzovou medaili. Nejlepší výkon podala v závodě 50m VZ (kraul), když zaplavala nejrychlejší čas letošního roku v republice v kategorii 11ti letých žaček. Sabina je ve skupině nováček a podařilo se jí vyplavat krásné 11té místo v závodě 100 m prsa.

Krajský závod je současně nominací na Pohár ČR – Morava. Všem děvčatům se podařilo nominovat na tuto pro ně nejvyšší soutěž. V současnosti už mají tento vrchol zimní plavecké sezóny za sebou a dopadly výborně!

Nejvyšší soutěž v plavání pro 10-ti leté žactvo je Zimní pohár ČR desetiletého žactva – Morava, který se konal 6. a 7. prosince 2014 ve Vsetíně. Poháru se zúčastnilo 40 plaveckých klubů.Lucie Varmužová na Poháru ČR 10ti letých  zvítězila ve své nejsilnější disciplíně 400m kraul, dále vybojovala ještě 1 x 2. místo a 2 x 3. místo, které doplnila ještě umístěním na 5. místě. Karolína Černá na Poháru ČR 11ti letých v Brně zvítězila v disciplíně 200m kraul, dalších 5 startů pak proměnila vždy ve stříbrné umístění. Sabina Mazurková při své premiéře na Poháru ČR 11ti letých v Brně vybojovala 2x umístění ve dvacítce nejlepších.

Všem děvčatům gratulujeme.

Zimní krajský přebor 12ti, 13ti a 14ti-letého žactva v Brně

Starší žactvo již má přebory rozděleny na 3 půldny (v každém bloku může plavec startovat maximálně ve 3 disciplínách). Do závodu nastoupili Anna Varmužová z Velkých Pavlovic, Nela Nociarová ze Staroviček, Michal Podešť z Popic, Magda Hodovská z Hrušovan, Martina Musilová z Nosislavi a sourozenci Jan a Bára Havlenovi z Divák.  Nejúspěšnější byli Magda Hodovská, která si vyplavala čtyři 3. místa (100m prsa, 100m motýlek, 100 a 200m polohový závod), Michal Podešť dvě 3. místa (200m motýlek a 1 500m volný způsob) a Nela Nociarová získala 3. místo za 200m motýlek. Všichni plavci zaplavali krásné časy a osobní rekordy. Očekávání trenérky paní Milady Hradilové plavci splnili a hodiny strávené na bazénu zúročili.

V této kategorii již plavci bojují o účast na Mistrovství ČR v jednotlivých věkových kategoriích. Zda se někteří z nich nominují, ještě nevíme – do jednotlivých závodů nastoupí pouze 24 nejlepších závodníků z celé ČR.

Vrcholy zimní plavecké sezony mají ale někteří ještě před sebou.Tento víkend budeme držet palce Michalu Podešťovi a Nele Nociarové, kteří si vybojovali účast na Mistrovství republiky 13ti letých.

Příští víkend pak čeká start na Mistrovství republiky také naši nejstarší závodnici Radku Podešťovou, která si svými výkony, zaplavanými v průběhu podzimní části Českého poháru, zajistila účast mezi mladšími dorostenkami.

Renata Podešťová

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Otevírání Lichtenštejnských stezek 2024

BŘECLAV V sobotu 27. dubna se opět otevřou Lichtenštejnské stezky, tentokráte se sejdeme na prostranství …