Žáci SVK Břeclav při testování v Hodoníně. Foto: archiv SVK Břeclav

Veslaři SVK Břeclav nezahálejí ani na podzim

BŘECLAV (sk) – I přesto, že je venku ještě pořád relativně příznivé počasí, ukončili už břeclavští veslaři přípravu na vodě a přesunuli se do krytých prostor klubu.

Začala totiž zimní příprava, ve které čeká závodníky Pohár ČR v jízdě na trenažéru a několik dalších závodů. Kromě toho bude probíhat také testování výkonnosti, které má rozhodující vliv na zařazení závodníků do SCM (sportovní centrum mládeže) nebo reprezentačních družstev.

Poslední týden v říjnu absolvovali vybraní veslaři ze Slováckého veslařského klubu soustředění reprezentace v Račicích pod vedením nového ústředního trenéra Miroslava Vraštila. Břeclavské trenéry zastupoval Josef Akai, ze závodníků byli pozváni Lukáš Helešic, Petr Rampula, Aleš Suský, Anežka Buzrlová a Markéta Nedělová. Lukáš Helešic, letošní juniorský mistr světa, už přešel do kategorie mužů a zkouší nového parťáka na dvojce. Právě tento kemp byl k tomu ideální příležitostí.

Žákyně a žáci veslařského klubu také nezahálejí. V druhé polovině října absolvovali v Hodoníně na atletickém stadionu testování žactva v rámci programu Přijď veslovat. Na testy dohlížel osobně ústřední trenér mládeže Vít Kučera. Tato akce se konala na více místech v celé ČR a zúčastnilo se jí téměř 700 mladých veslařů. Testování probíhalo ve čtyřech disciplínách: běh na 60 a 1.000 metrů, pětiskok a délka přesahu. Oproti loňskému roku se podařilo SVK Břeclav podstatně zvýšit počet žáků, kteří se testu účastnili a také zlepšit výkony v jednotlivých disciplínách. Mezi nejlepší z celé ČR se probojovala Petra Křivánková v běhu na 60 m (3. místo) a Jan Turek v pětiskoku (1. místo). Velkou pochvalu si zasloužily výkony všech mladých veslařů a veslařek.

Na podzim se opět rozšířila členská základna klubu, přišli noví nadějní adepti veslování. V současné době se pod vedením trenérů klubu Josefa Akaie, Slávky Kouřilové a Blanky Mikýskové připravuje téměř třicítka žáků a žákyň na novou sezonu.

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Otevírání Lichtenštejnských stezek 2024

BŘECLAV V sobotu 27. dubna se opět otevřou Lichtenštejnské stezky, tentokráte se sejdeme na prostranství …