VÍTĚZ. V anketě o nejlepšího sportovce Hustopečí získal nejvíc hlasů stolní tenista Petr Hoferik. Foto: archiv

Hustopečská radnice ocenila nejlepší sportovce města

HUSTOPEČE – Nejlepší sportovci Hustopečí za rok 2013 převzali minulý týden  na radnici medaile a další ocenění z rukou starosty města Luboše Kuchynky.

Anketu uspořádala Sportovní komise města Hustopeče. Nominace podávaly jednotlivé kluby a pro vítěze pak hlasovala sportovní veřejnost i zástupci města. Výsledky byly zveřejněny už při letošním Hustopečském skákání.

V kategorii jednotlivců zvítězil ziskem 203 hlasů stolní tenista Petr Hoferik (TJ Agrotec Hustopeče), hráč I. ligy a 3. nejlepší tenista Jihomoravského kraje. Hustopeče reprezentuje již 18 let. „Cenu jsem dostal poprvé a přišla na sklonku kariéry. Začínám se už orientovat na trénování mládeže,“ prohlásil vítěz ankety.

Jen o dva body méně získal druhý oceněným v kategorii jednotlivců, Martin Rada z Agrotec autoklubu Hustopeče. Mezinárodní mistr České republiky 2013 ve třídě 8 vloni úspěšně absolvovali závod mistrovství světa WRC Rallye Monte Carlo.

Třetí příčka patří Marku Jahodovi (185 hlasů), dlouholeté opoře Házené Legaty Hustopeče. Patří mezi nejzkušenější hráče, je nejlepší střelec a patří mezi vůdčí osobnosti týmu, který hraje druhou ligu.

Stolní tenisté z TJ Agrotec Hustopeče obdrželi v anketě nejvyšší počet bodů i v kategorii kolektivů (123). Od září 2013 se jim daří v extralize, kde jsou v současné době na čtvrtém místě. „V Hustopečích jsou velmi dobré podmínky pro sportovce. Věřím, že s podporou města se nám bude dařit i dál,“ vyjádřil své přesvědčení předseda klubu Jan Matlach.

Stříbrná medaile putovala Taneční skupině Lady Stars Hustopeče (105 hlasů), která v loňském roce získala již třetí zlatou na mistrovství světa v mažoretkovém sportu.
Bronzová příčka v kategorii kolektivů patřila opět klubu Házená Legata Hustopeče (103). V loňské sezoně skončil tým na třetím místě II. ligy. A přestože prošel velkou omlazovací kúrou, drží se stále na 3. místě i v probíhajícím soutěžním ročníku.

Hustopečští sportovní fanoušci vybírali i mezi mladými nadějemi. Zlatá medaile z této kategorie se zablýskla na krku čtrnáctileté Veronice Hönigové z SK Atletika Hustopeče. V roce 2013 „vyskočila“ na 1. místo v halovém žebříčku ČR ve skoku vysokém. Byla úspěšná v krajských přeborech v běhu na 60 m, štafetě a dalších atletických disciplínách.

Druhou největší nadějí Hustopečských je Zuzana Čarnecká z Plaveckého klubu Hustopeče, která se umístila na 7. místě mistrovství ČR ve stylu prsa. Třetím nadějným sportovcem je Vojtěch Šubrt z Karate klubu Hustopeče.

„Byli oceněni ti nejlepší z nejlepších. Svým zapálením dosahují skvělých výsledků a přitom reprezentují město,“ považuje si výkonů starosta Luboš Kuchynka.

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Otevírání Lichtenštejnských stezek 2024

BŘECLAV V sobotu 27. dubna se opět otevřou Lichtenštejnské stezky, tentokráte se sejdeme na prostranství …