il.foto: tydenik-breclavsko.cz

Lokomotiva úspěšně rozjela novou sezonu

BRNO (ir) – Prvoligový tým volejbalistek TJ Lokomotiva Břeclav úspěšně zahájil svou pátou prvoligovou sezonu.

VK MORAVSKÁ SLÁVIA BRNO – TJ LOKOMOTIVA BŘECLAV 2:3 (22,-19,20,-14,-13)

K úvodnímu dvojzápasu nového ročníku cestovaly Břeclavanky v pátek 3. října na palubovku loňského vítěze skupiny B. Volejbalistky Lokomotivy tak čekal v Brně tradiční a těžký soupeř. Při všech minulých zápasech vždy v Brně v tomto derby vyhrála domácí Slávia. Břeclavské volejbalistky chtěly v tomto duelu navázat na výborné výsledky z přípravných turnajů a konečně prolomit tuto sérii porážek. Početné publikum v brněnské sportovní hale se tak mohlo těšit na dramatickou bitvu.

A jeho očekávání se naplnilo. Oba týmy bojovaly o každý bod. V prvním setu byly úspěšnější domácí volejbalistky. Druhý zase ovládly břeclavské ženy. O vítězství v dalších dvou setech se soupeři také podělili, a tak za stavu 2:2 na sety musela o vítězi rozhodnout zkrácená hra pátého setu. Do této rozhodující části hry vstoupily lépe domácí hráčky, když vedly 8:4 a 11:7. Vypadalo to, že břeclavská Lokomotiva odfrčí domů opět s prázdnou. Ale nestalo se tak! Břeclavanky prokázaly v této dramatické koncovce obrovskou bojovnost a chuť po vítězství. Poslední set vyhrály 15:13 a historicky poprvé porazily „Morendu“ na její domácí palubovce.

 

VK MORAVSKÁ SLÁVIA BRNO – TJ LOKOMOTIVA BŘECLAV 1:3 (26,-22,-25,-13).

V sobotní odvetě domácí hráčky chtěly Břeclavankám oplatit páteční prohru. První set byl opět velkou bitvou s napínavou koncovkou. V ní byli šťastnější domácí volejbalistky, které vyhrály těsně 28:26. V druhém setu byla Lokomotiva důraznější a vyhrála ho 25:20. Do třetího setu Břeclavanky vstoupily hodně nekoncentrované. Domácí hráčky se téměř nemusely snažit a po chybách soupeřek Slávia brzy vedla 6:1 a 8:2. Za tohoto nepříznivého stavu prokázaly břeclavské ženy morální sílu a téměř prohraný set zachránily. Bod po bodu trpělivě ukrajovaly z náskoku Brňanek a v dramatické koncovce vyhrály 27:25. Zlepšený výkon si hostující hráčky přinesly i do čtvrtého setu. Téměř bezchybnou hrou porazily domácí tým 25:13.

Na úspěšném vstupu do nové sezony se podílel celý tým Lokomotivy:nahrávačky Lucia Slobodová a Petra Dubinová, smečařky Veronika Čuňočková, Andrea Drápalová, Michaela Bábíčková, Barbora Najbrtová a Hana Moláková, blokařky Šárka Rylichová a Simona Holečková, univerzálka Barbora Cidlíková a libero týmu Markéta Stará. Trenérem na lavičce i mimo ni byl Ivan Rylich.

Své mistrovské utkání v krajském přeboru odehrálo i béčko žen Lokomotivy. V domácí sportovní hale hostilo tým VK Psycho Rosice. V prvním zápase Břeclavanky vyhrály 3:1 (21,-17,23,22), ve druhém soupeřkám podlehly 1:3 (-21,23,-16,-19).

volejbal lokača

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Otevírání Lichtenštejnských stezek 2024

BŘECLAV V sobotu 27. dubna se opět otevřou Lichtenštejnské stezky, tentokráte se sejdeme na prostranství …