Vydejte se na kole po stopách Cyrila a Metoděje

BŘECLAV – V sobotu 5. července je připraveno putování malebnou krajinou lužních lesů, které vás zavede na významná místa spojená s naší historií.

Akce je určena pro všechny věkové skupiny. Start bude od 9 do 10 hodin v cyklistického muzea v břeclavském parku, na trasu se můžete vydat také od TIC v Mikulčicích. Na startu si můžete za 20 korun zakoupit cyklopas s mapou trasy.
Během zhruba padesátikilometrové trasy čeká na cyklisty řada zajímavostí. V Břeclavi to bude prohlídka cyklistického muzea a Cyrilometodějské kaple s průvodcem, na Pohansku prohlídka zámečku, občerstvení a Den s Klubem vojenské historie (ukázky historické vojenské techniky a bunkrů na Pohansku). V Lanžhotě se můžete rozhlédnout z kostelní věže nebo si prohlédnout místní muzeum, v Mikulčicích nemůže chybět prohlídka slovanského hradiště, Cyrilometodějská pouť nebo posezení v rodinném vinařství Bartoníkovi, kde bude také hrát Neoveská cimbálová muzika. Otevřené vinné sklepy bude možné navštívit v Moravské Nové Vsi a v Hruškách.

velkomoravske-stezky-2014-b

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

70 let volejbalu na Lokomotivě si připomněly také žákyně z osmi klubů Jižní Moravy

BŘECLAV V sobotu 13. 4. 2024 se uskutečnil k příležitosti oslav sedmdesátého výročí vzniku volejbalového …