foto:ww.hybrid.cz

Věříme, že během prázdnin budou řidiči více ohleduplní

Břeclavsko – Potěšující zprávou je, že na silnicích Břeclavska v první polovině letošního roku nikdo nezemřel. Podle vydané zprávy Policie ČR mírně poklesla i nehodovost.

Tisková mluvčí Policie ČR por. Mgr. Kamila Haraštová uvádí: „V první polovině letošního roku  evidujeme mírný pokles dopravní nehodovosti ve srovnání se stejným obdobím loňského půlroku.Letos jsme šetřili 202 dopravních nehod, zatímco vloni to bylo o 3 nehody více – tedy 205. Velmi pozitivním údajem je, že žádná nehoda na břeclavských silnicích neskončila úmrtím. Vloni v první polovině přišli o život čtyři lidé. Letos evidujeme 12 těžce zraněných, vloni to bylo osmnáct. Také lehkých zranění máme o něco méně – letos 85 vloni 92.

Škoda na vozidlech přesáhla devět a půl milionu korun a další škoda, která vznikla nehodovostí, se vyšplhala na více než 670 tisíc korun. Alkohol sehrál svoji roli ve třiceti případech – právě u takového počtu řidičů vyšla pozitivně dechová zkouška. Z uvedených čísel mají svůj velký podíl nehody, kdy se řidiči střetli se zvěří. Takových případů máme letos dvaačtyřicet.
Mezi nejčastější příčiny nehodovosti lze již tradičně zařadit nesprávný způsob jízdy, rychlost a nedání přednosti.“
Na závěr dodává: „Věříme, že řidiči budou zodpovědní hlavně v době probíhajících prázdnin! Doufáme, že se vyvarují konzumaci alkoholu před jízdou a budou brát velký ohled zejména na nejmenší účastníky silničního provozu, kteří si začínají užívat dvouměsíčního volna.“
por. Mgr. Kamila Haraštová, redakce

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

70 let volejbalu na Lokomotivě si připomněly také žákyně z osmi klubů Jižní Moravy

BŘECLAV V sobotu 13. 4. 2024 se uskutečnil k příležitosti oslav sedmdesátého výročí vzniku volejbalového …