Zbyněk Chlumecký. Foto: Jiří Holobrádek

Atleti budou bojovat na několika frontách

BŘECLAV – Nová atletická sezona je tady. S jakými plány do ní vstupují břeclavští atleti nám prozradil předseda atletického oddílu Lokomotivy Břeclav Zbyněk Chlumecký.

V I. lize zůstali jen muži. Jaké bude složení jejich družstva a s jakým cílem vstoupí do letošní sezony?
Tento rok nemáme skoro nikoho na hostování ze Slovenska, ale protože Zlín spadl do II. ligy, přišel k nám na hostování jejich nejlépe bodující závodník Anděl. Zůstal ještě Radek Juška. Myslím, že družstvo mužů by mohlo být v I. lize do třetího místa. Navíc bodujeme i v naší netradiční disciplíně – chůzi, takže si myslím, že to je dobrý základ. Nemáme ambice jít do extraligy. Silná bude Olomouc a tradičně Opava, takže třetí místo bude úspěchem.

A co družstvo žen, které vloni sestoupilo do II. ligy?
Druhá liga má pro nás výhodu, že si aspoň zazávodí mladé holky, žákyně, kterých teď začíná být dost. V první lize by se víc trápily. Také se mi teď začínají hlásit „starší“ ročníky jako Romana Lucká nebo Irena Wozarová. Pomůže nám i Martina Šestáková. Nedáváme si žádné postupové cíle, kdyby se to povedlo, tak se ale bránit nebudeme. Díky tomu, že jsme dali na hostování do Brna dorostence Ondru Horáka s Erikem Veselým, tak nám Brňáci na oplátku dali šest holek, které nestačí na I. ligu, aby si zazávodily tady.

Neprodraží se vám cestovné, když družstva žen a mužů nebudou jezdit na stejné závody?
Máme u žen dokonce dvě ligová kola doma. Takže díky tomu, že za pořadatelství dostaneme určitou částku, tak ty náklady vyšší nebudou. Další kola jsou v Uherském Hradišti a v Olomouci, to není tak daleko. Chlapi mají jedno kolo doma. Takže možná to bude pro nás finančně i o něco lepší než vloni.

Objeví se Lokomotiva i v mládežnických týmových soutěžích?
Máme docela ambice v mladších žákyních – tam bychom chtěli, aby družstvo skončilo na Moravě do třetího místa. Už jen proto, že finále budeme pořádat doma. Pořád máme dost kluků na dobré úrovni v žácích. Tam bychom zase mohli přemýšlet o postupu na mistrovství republiky.

A ambice břeclavských jednotlivců?
V každé věkové kategorii bychom chtěli získat na mistrovství republiky medaili. U žáků by to mohl mít Adam Horák, možná i Tereza Blanářová, v dorostu mají naději na medaili Erik Veselý s Ondrou Vodákem. V dospělých pak Radek Juška. Zatím jsme v posledních letech vždycky z mistrovství republiky měli kolem pěti medailí, tak snad tomu tak bude i tento rok.

Jaké soutěže budete letos pořádat kromě již zmíněného mistrovství Moravy mladšího žactva a ligových kol dospělých?
Kromě toho letos pořádáme krajská kola všech středoškolských soutěží, jedno kolo soutěže juniorských družstev, bude tady republikové finále atletického čtyřboje, které pořádá ZŠ Kupkova. A na podzim samozřejmě celostátní finále Středoškolského poháru.

Kolik atletických nadějí navštěvuje přípravky?
Na stadion chodí kolem padesáti dětí. Dalších 30 dětí se připravuje na ZŠ Komenského a spolupracujeme s Hustopečemi, kde je dalších dvacet dětí.

O nás Jiří Holobrádek

Jiří Holobrádek
tel.: 723 865 819 e-mail: holobradek@tydenik-breclavsko.cz

Mohlo by se vám líbít

Inline hokej – sezona 2024

Od sezony 2024 dochází k úpravám některých pravidel soutěží inline hokeje v Česku i v …