foto:modernigymnastika.cz

Gymnastky přivezly z Mariánských Lázní medaile i poháry

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ  – Rozkvetlé Mariánské Lázně přivítaly závodnice Sportovního klubu moderní gymnastiky Břeclav na tradičním pohárovém závodu O pohár ZŠ Úšovice.

Daleká cesta se gymnastkám vyplatila, protože získaly celkem 14 cenných kovů a dva poháry. V nejpočetněji obsazené kategorii III. VTp cvičila děvčata povinnou sestavu bez náčiní a volnou se švihadlem. Všechny čtyři zástupkyně břeclavského klubu dokázaly, že patří mezi absolutní špičku. Nejmladší ze čtveřice, Almě Ciprysové, vyšel závod tentokrát nejlépe a obsadila druhé místo, byť měla s vítězkou stejný součet známek za obě sestavy. V takových případech rozhoduje vyšší udělená známka z jedné ze sestav. Těsně za ní skončila bronzová Linda Kaňová. Čtvrté místo obsadila Natálie Švrčková a uzlík na švihadle rozhodl o pátém místě Karolíny Koulové.
V kategorii II. VTp předvedla kvalitní výkony v povinné sestavě s obručí i ve volné sestavě s míčem, Tereza Zemánková a tím si zajistila místo na stupínku nejvyšším. Naopak druhé zástupkyni břeclavského klubu Marii Líbalové nevyšla ani jedna ze sestav a obsadila 11. místo.

Závodnice v I. VTp se musí vyrovnat s náročným dvojbojem povinné sestavy se stuhou a volné s kuželi. Nejlépe to zvládla nejzkušenější závodnice Eva Kosová a zaslouženě si domů odvezla zlato. Na třetí místo s úsměvem vystoupila Eliška Harťanská, která rozhodčí zaujala svou sestavou s kuželi. Svou smůlu si na tomto závodě vybraly Dorota Zemánková a Kateřina Pálková. Pády náčiní pro ně znamenaly 8. a 13. příčku.
V kategorii žen se poprvé v této sezoně zadařilo Tereze Stehlíkové. Své sestavy s kuželi a obručí předvedla téměř bezchybně a vybojovala pro břeclavské barvy stříbrnou medaili. I přes nemoc do závodu nastoupila Barbora Harťanská, které se nepodařilo přetrhnout svou „bramborovou šňůru“ a z Mariánských Lázní si opět odvezla čtvrtou příčku. Karolíně Cyprisové závod nevyšel podle jejích představ a i přes vysoko hodnocenou choreografii sestav ji chyby v provedení odsunuly na 8. pozici.

V soutěži družstev, složených po jedné zástupkyni z každé kategorie, se musely Břeclavanky sklonit před závodnicemi z Vodních staveb Praha. Druhé místo obsadilo družstvo ve složení Karolína Koulová, Tereza Zemánková, Dorota Zemánková a Barbora Harťanská. Třetí pozice pak patřila družstvu složenému z Almy Ciprysové, Marie Líbalové, Elišky Harťanské a Terezy Stehlíkové.

-har-

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Úžasné setkání volejbalových generací Lokomotivy

BŘECLAV Volejbalistky oslavily 70 let od založení oddílu Lokomotivy Břeclav turnajem a vzpomínkami na radostné …