foto: facebookcimbalynaulici

Léto přivítají cimbály na ulici.

Břeclav – Akce je inspirovaná aktivitou kavárníka Ondřeje Kobzy, autora Piana na ulici, která úspěšně oživuje český i moravský veřejný prostor. Na Moravě jsou již piana v Brně, Olomouci, Břeclavi, ale i Hodoníně. Kobzova iniciativa tedy dopadla na úrodnou půdu byť ze začátku mohla mnohému z nás připadat jako absolutně nesmyslná a nic nepřinášející.

Slovácku ovšem piána v ulicích nestačí, vždyť moravským „národním“ hudebním nástrojem nejsou piána, ale cimbál.

Připravovaná akce „Cimbály na ulici“ má být pouze jednodenní záležitostí s cílem založení nové tradice jako vítání léta. Autorkou a spoluorganizátorkou iniciativy je aktivní starostka obce Bukovany paní Jana Šimečková.Dnem D byla zvolena neděle 22. června 2014 a odehraje se na libovolných místech, libovolných obcích a městech, vždy podle zájmů přidávajících se. Taktéž hodina zahájení akce bude libovolná podle možností jednotlivých spolupořadatelů v jednotlivých obcích a městech, ale má využívat potenciálů pořádání pravidelných nedělních mší, tedy lidí v ulicích.

S prosbou o zapojení iniciativa neoslovuje pouze jednotlivá města na území Břeclavska a Hodonínska a tam působící cimbálové muziky, ale také fotografy a fotografické spolky.

-facebookcimbalynaulici-

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Peníze letadlem nepřiletěly

HODONÍNSKO: Investování do kryptoměn přineslo během krátké doby nemalé ztráty.  Čtvrt roku žil šedesátiletý muž …