Závod v Hustopečích je naprostá špička, dnes srovnatelná se světem, říká Ton

Hustopeče – Ambasador letošního ročníku Hustopečského skákání Svatoslav Ton dnes besedoval s dětmi ze základních hustopečských škol. Ty na něj měly připraveny desítky dotazů, zajímaly je jeho sportovní úspěchy, ale například i to, jaké je jeho nejoblíbenější zvíře nebo co si myslím o dnešní generaci dětí.

Nejbouřlivějšího potlesku se však dočkal tehdy, když se děti dožadovaly ukázky skoku vysokého. Bývalý reprezentant nejprve nechtěl, nakonec mu však nic jiného nezbylo. Trumfoval se s jedním z žáků.

Svatoslav Ton se vrcholovému sportu nevěnuje už asi pět let, sportovní prostředí však neopustil. „Momentálně se věnuji práci na základní škole. Učím tělocvik. A do toho se teď věnuju kondiční přípravě brněnských basketbalistů a trénuju skokana Matúše Bubeníka ze Slovenska, který bude v sobotu na závodech také skákat,“ prozradil Ton.

V sobotu tak na Hustopečském skákání nebude chybět. Nejen, že bude podporovat svého svěřence, ale je hlavně ambasadorem mítinku. „Hustopečského skákání jsem se účastnil od samých počátků závodu, už jako dorostenec a junior. Pozitivně hodnotím vervu organizátorů, kteří rok co rok kvalitu závodů zlepšují, a dnes je z toho jeden z nejlépe hodnocených mítinků ve skoku vysokém na světě. Vždy přijdou diváci, kteří jsou neuvěřitelní, a já tohle může hodnotit jenom na deset jedniček. Z Hustopečí mám také jeden ze svých nejlepších výkonů, takže není co vytknout. Hustopeče jsou naprostá špička, dnes srovnatelná nebo lepší se závody podobně kategorie v Německu nebo jinde na světě,“ pochvaloval si Ton.

Šestatřicetiletý atlet se může chlubit stříbrnou medailí z juniorského mistrovství světa v roce 1996, dvěma 6. místy z mistrovství Evropy nebo vítězstvím na mítinku Zlaté ligy v Curychu. V roce 2004 reprezentoval na letních olympijských hrách v Aténách, kde obsadil ve finále výkonem 229 cm 8. místo.

Jeho osobním rekordem je 233 cm, které se mu podařilo skočit čtyřikrát, z toho dvakrát v hale a z toho jednou v Hustopečích.

 

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Peníze letadlem nepřiletěly

HODONÍNSKO: Investování do kryptoměn přineslo během krátké doby nemalé ztráty.  Čtvrt roku žil šedesátiletý muž …