Martina Ševčíková přivítala sezonu na bednách vítězů

Hustopeče – Se začátkem školního roku začala i nová badmintonová sezóna a proběhly již i první turnaje. Hráčka TJ Agrotec Hustopeče Martina Ševčíková má za sebou účast na dvou turnajích.

První z nich, mezinárodní turnaj Klodnica Open, se konal v polském Kiedzierzyn-Kozle. Turnaje se zúčastnilo téměř sto dětí v kategoriích do devíti a do jedenácti let. Martina byla v nejpočetněji zastoupené kategorii – dívky U11. Nejdříve bez ztráty setu prošla základní skupinou a z prvního místa ve skupině postoupila do vyřazovacích bojů. Zde postupně vyřadila dvě hráčky domácího klubu, přes které postoupila do semifinále, kde pak těsně nestačila na další polskou hráčku z klubu UKS Unia Bierun. Ve vyrovnaném souboji prohrála ve třech setech 13:15, 15:13 a 13:15. Tyto výsledky jí vynesly medaili a pohár za dělené třetí místo.

Druhý turnaj se konal v našem družebním městě v Benátkách nad Jizerou. Kategorie U11 děvčat zde byla také nejpočetnější. Martina obdobně jako na prvním turnaji vyhrála základní skupinu a ve vyřazovacích zápasech postupně porazila hráčky z oddílů Praha Prosek, Praha Radotín i z domácího klubu v Benátkách. Zápasy to byly hodně vyrovnané, zejména hráčky z pražských oddílů jsou moc šikovné, ale Martina zvládla dobře hlavně závěrečné fáze setů a zaslouženě postoupila do finále. Tam se střetla s Markétou Kohoutovou, hráčkou z badmintonového oddílu Super Stars Most. Té již nedokázala vzdorovat, ve dvou setech s ní prohrála a získala tedy pohár a diplom za druhé místo.

(Text a foto: Radek Ševčík)

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Ohlédnutí za uplynulou sezonou hokejových lvíčat

Ohlédnutí za uplynulou sezonou hokejových lvíčat Libor Kocúr sekretář klubu Ligové soutěže skončily, hokejisté z …