Na snímku střelkyně vítězné branky Lvic K. Prokopová

Lvice vydřely tři body s Opavou

Milan Zoubek

HC Lvi Břeclav : HK Opava  2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Sestava Lvice: Gregorová (Kleniarová) – Dobrovolná, Zálešáková, Bartalová, Duroňová, Zoubková, Koníčková – Hrdinová, Prokopová, Búliková, Sadílková, Glosíková, Buociková, Prokešová, Bartoňková, Pospíšilová

Sestava Opava: Jeřábková – Pěluchová, Vaňharová, Repperová, Šoltýsová – Horová, Lesníková, Krpcová, Svobodová, Gilíková, Kubánková, Sládečková

Branky: 5. Sadílková (Glosíková), 49. Prokopová (Hrdinová) – 19. Svobodová (Šoltýsová, Vaňharová)

Vyloučení: 2:1 bez využití.  Oslabení: 0:0  Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1

Ve sváteční sobotu 28.9.  od 17:00 přivítaly Lvice ve FOSFA ICE Aréně tým z Opavy, který v soutěži dosud jenom vítězil a v minulém týdnu dokonce porazil v základní hrací době téměř dvě sezony neporažený tým Vsetína. Bylo tedy jasné, že pokud Lvice nechtějí ztratit na Opavu další body, čeká je nelehký úkol. V sestavě si odbyly svoji premiéru dvě hráčky, které s námi již delší dobu trénují, ale soutěžní utkání nehrály celou minulou sezonu a to S. Prokešová a B. Búliková.

Opavský tým je plný bojovnic a tak se hraje velmi fyzicky náročný hokej, plný osobních soubojů na hranici pravidel ženského hokeje.

 Po počátečním oťukávání se v 5 minutě se Lvice prohnaly středním pásmem L. Glosíková,  našla najetou S. Sadílkovou, která střelou z kruhů procedila puk mezi betony brankářky hostujícího týmu. Lvice vedly. Opavanky ovšem nabuzené sérií výher dokázaly Lvice několikrát nebezpečně zatlačit a v brance se tak musela hodně ohánět L. Gregorová. Až v závěru první třetiny kapitulovala po velmi dobře sehraném signálu po vhazování v útočném pásmu, když z centru přes obránce šel puk na pravou stranu našeho brankoviště, kde v tu dobu již stála nikým nehlídaná Svobodová, která nedala naší brankářce žádnou šanci. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Ve druhé třetině pokračoval boj o každý metr ledové plochy. Hokejových akcí mnoho k vidění nebylo a oba týmy se spíše prosazovaly individuálně. Na ledě kralovaly obě brankářky, které předvedly několik vynikajících zákroků.

Do poslední třetiny se vcházelo stále za stavu 1:1. Bylo tak jasné že pravděpodobně při formě obou brankářek, ten tým, který dá branku bude v obrovské výhodě. Lvice asi byly přece jenom po bodech hladovější a za skvělé podpory domácího publika se jim to chvíli před polovinou třetí třetiny povedlo. Z brankoviště se povedlo prosadit ve skrumáži K. Prokopové. V infarktových posledních deseti minutách Opava opět přitlačila a Lvice zachránila jednou i branková konstrukce. Břeclavské hráčky přežily i oslabení v posledních minutách zápasu a po boji si tak do tabulky připsaly důležité tři body.

 

 

Lvice příští dvě kola odehrají na hřištích soupeřů.

V neděli 6.10. od 15:00 pojedou potvrdit svůj bodový zisk do Uničova.  

 

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Ohlédnutí za uplynulou sezonou hokejových lvíčat

Ohlédnutí za uplynulou sezonou hokejových lvíčat Libor Kocúr sekretář klubu Ligové soutěže skončily, hokejisté z …