HC LVI Břeclav – Dorost

Dorostenci hráli s Hodonínem utkání plné branek, body z Břeclavi odváží Hodonín

Jana Vališová

 Jako první z mládežnické kategorie se na svou zápasovou štaci pořádanou českým hokejem vydali dorostenci. Své první utkání letošní sezony odehráli na domácí půdě a hned proti sousedním rivalům z Hodonína.

Soutěž dorostu naznala změn co se rozlosování regionálních soutěží týče a to tak, že se v případě Břeclavi po deseti kolech (někde i po osmi) tabulky rozdělí a začne dlouhá nadstavba. Skupiny se sloučí tak, aby proti sobě hrály co nejvyrovnanější týmy, ať už momentálně ty silné nebo průměrné.

 Soupeři Břeclavi pro základní dvojkola jsou SHKM Hodonín, HC Znojemští Orli, HK Kroměříž, LHK Jestřábi Prostějov, EHC Lions.

Lvů začali sobotní utkání velmi dobře, už v první minutě se trefil Richard Rusnák, hodonínští však rychle srovnali a vzápětí se dostali i do tříbrankového vedení. Zápas byl na góly velmi bohatý. Po dvou třetinách vedli drtiči nad Břeclaví už 10:4. Třetí třetinu však dokázali vyhrát lvi v poměru 3:2. Konečné skóre zápasu 7:12 tak vyznělo lépe pro hosty, po třetinách 2:5, 2:5, 3:2.

„Je začátek sezony, kluci jsou bojovně naladěni, zápas to byl nahoru, dolů, no prohráli jsme, doufejme, že půjdeme směrem nahoru“, okomentoval krátce utkání trenér dorostenců Lubor Sítek.

Nutno podotknout, že do utkání nastoupil jako brankář mladý David Padělek. „David je prvoročák u starších žáků a utkání odchytal na výbornou, ten si skutečně zaslouží za zápas velkou pochvalu“, podotkl trenér Lubor Sítek.

 Sestava domácích: Padělek – Berka, Brokeš, Kruták, Přezvinský, Sokola, Abazaj, Čaněk, Dolák, Juránek, Láryš, Mácha, Rusnak, Ryšánek, Zapletal

Branky Břeclavi: 1. Rusnák (Berka), 13. Ryšánek (Sokola), 23. Dolák, 38. Přezvinský (Abazaj), 41. Dolák (Berka), 49. Juránek (Rusnák), 58. Dolák (Juránek, Láryš)

 V tomto týdnu se naplno rozeběhnou také soutěže mladších a starších žáků.

  •  Mladší žáci B přivítají na svém ledě od 12:00 hodin Blansko.
  • Soutěž mladších a starších žáků začne rovněž na domácí půdě a to výměnou pořadatelství se Znojmem a to od 9:00, respektive 11:00 hodin.
  • Také dorostenci nastoupí proti soupeři se Znojma a to opět výměnou pořadatelství v Břeclavi od 13:15 hodin.

 Na všechna utkání jste srdečně zváni.

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Chtěl prý přiletět

BŘECLAVSKO: Podvodník v roli známého zahraničního tanečníka a baviče vylákal více než padesát tisíc korun.  …