Violoncellový soubor Solitutticelli

Kobylí na Břeclavsku promění sokolovnu v nezvyklý minimalistický prostor

KOBYLÍ / Silvestrovská oslava s názvem Monkey Sirkus 2 proběhne i s doprovodným programem v Sokolovně Kobylí 31. prosince. Ve 14. hod. odstartuje minimalistická výstava, v 17 hod. zahraje violoncellový soubor SOLITUTTICELLI a večer vypukne novoroční párty.

Novoroční párty na vesnici Jihomoravského kraje si většinou představíte v souvislosti s chlebíčky, tombolou nebo s hudbou ve stylu Michala Davida. V Kobylí na Břeclavsku se však místní rozhodli uspořádat Silvestr netradičně. Kobylskou sokolovnu promění na celý jeden den z lidového kulturního domu na minimalistický výstavní prostor. Spojením koncertu předních violončelistů brněnské filharmonie, poutavé scénografie s dvěma a půl tisíci bílými balonky a výstavy minimalistického umění vznikne pro Kobyláky i zájemce z okolí opravdu netradiční program na poslední den roku 2015.

Chceme dokázat, že i vesnice, jako je Kobylí, může oslavit Nový rok světově. Proto jsme vybrali netradiční umělecký směr, který by mohl místní obyvatele zaujmout, a připravili jsme minimalistickou plakátovou výstavu společně s koncertem violončelistů, kteří divákům zahrají ještě předtím, než se pustíme do oslavy Nového roku,vysvětluje Jan Kovář, jeden z pořadatelů akce.

Vstupné na akci, kam jsou zváni všichni bez ohledu na věk, je 100 Kč v předprodeji a 150 Kč na místě.

Simona Pecková

 

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Peníze letadlem nepřiletěly

HODONÍNSKO: Investování do kryptoměn přineslo během krátké doby nemalé ztráty.  Čtvrt roku žil šedesátiletý muž …