Reprezentace do 18 let trénuje v Břeclavi

BŘECLAV (juh) – Od pondělí se v Břeclavi připravuje česká hokejová reprezentace do 18 let. Svůj pobyt zakončí v pondělí 6. dubna přípravným zápasem proti Slovensku.

Česká osmnáctka má před dubnovým světovým šampionátem ve Švýcarsku naplánovány celkem tři přípravné kempy. Nejprve se mužstvo na pět dní sešlo v Kravařích, nyní absolvují reprezentanti osmidenní soustředění v Břeclavi, závěrečný kemp budou hostit Rokycany. Tam by už trenér Jakub Petr měl mít k dispozici všechny hráče, se kterými počítá na šampionát.

„Nominovaní hráči z Kanady se k týmu připojí po prvním kole play off CHL, což by mělo být na konci kempu. Oproti loňské sezoně je situace odlišná tím, že máme šest hráčů v zámoří a musíme je do týmu citlivě zasadit, protože jsme se s nimi od Memoriálu Ivana Hlinky neviděli. Představy máme, ale volná místa stále jsou. Někteří hráči si svými výkony v závěru sezony řekli o šanci, takže několik otazníků řešíme. Na klucích je vidět, že se o místo chtějí poprat, což je pro nás trenéry parádní vzkaz,“ uvedl reprezentační trenér před břeclavským soustředěním pro server hokej.cz

Tečku za soustředěním udělají mladí reprezentanti na Velikonoční pondělí, kdy si od 17 hodin změří na břeclavském ledě síly se slovenskou reprezentací do 18 let.

Nominace české osmnáctky na soustředění v Břeclavi:

Brankáři: Jan Růžička (Ml. Boleslav), Aleš Stezka (Liberec), Daniel Vladař (Kladno). 

Obránci: Marián Adámek, Lukáš Doudera (oba Třinec), Libor Hájek, Rostislav Šnajnar (oba Brno), Martin Weinhold (Vítkovice), Petr Kalina (Sparta Praha), Filip Hronek (Hr. Králové), Vojtěch Budík, Ondřej Vála (oba Pardubice), Josef Zajíc (Kladno), Lukáš Kaňák (Plzeň). 

Útočníci: Denis Kusý, Michael Špaček (oba Pardubice), Lukáš Anděl (Jihlava), Jan Dufek, Filip Dvořák, Roman Dymáček (všichni tři Brno), Lukáš Jašek (Třinec), Filip Suchý (Plzeň), Aleš Furch (Slavia Praha), Martin Svoboda, Ondřej Procházka (oba Sparta Praha), David Kaše, František Wágner (Chomutov), Michal Gago, Nicolas Werbik (Zlín), Radek Koblížek (Kärpat Oulu), Šimon Stránský (Prince Albert Raiders).

 

O nás Jiří Holobrádek

Jiří Holobrádek
tel.: 723 865 819 e-mail: holobradek@tydenik-breclavsko.cz

Mohlo by se vám líbít

David Bartal: Lvice jsou super parta

Fosfa SPORT – HC Lvi Břeclav Trenérem roku 2023 byl za hokejový klub FOSFA HC …