Šancí jsem měl až až, ale důležitá je výhra,“ tvrdí autor hattricku Martin Červenka

Břeclav – Již před svým zraněním z Nového Jičína o sobě dával Martin Červenka v prvním útoku výrazně vědět. Natažený sval ho ovšem vyřadil na dva zápasy ze hry. Po návratu jej trenéři opět usadili na křídlo elitní formace Lvů, vedle Patrika Medřického a Dominika Toboly. A právě tato trojice si ideálně sedla, proti Frýdku-Místku byla prakticky u všeho důležitého. Zařídila čtyři ze šesti branek Břeclavanů.

Martin Červenka zaznamenal svůj první letošní hattrick a výrazněji tak rozšířil svou dosavadní sbírku osmi branek. Po Tobolovi s Kučerou je třetím nejlepším střelcem modro-žlutých. A třígólový zápas jej bude něco stát. „Za hattrick dostanou spoluhráči v kabině svačinku, na něčem podrobnějším se s nimi budu muset ještě domluvit, ale udělám ji rád,“ tvrdí šťastný střelec.

Čtyřiadvacetiletý útočník ovšem své zásahy nepřeceňoval. „Po zranění jsem do zápasu nastoupil s velkou chutí, už jsem se na ostré utkání velice těšil. Zápas se mi vážně povedl, ale nejde říct, že to šlo nějak líp nebo hůř než dřív, naštěstí mi to tam prostě padalo. Nutno ale říct, že gólům předcházela vždy perfektní práce mých spoluhráčů z lajny a mým úkolem bylo již pouze dostat puk do brány,“ poděkoval odchovanec Uherského Hradiště svým dvorním nahrávačům.

K třem brankám a asistenci na Vojáčkovu branku mohl klidně přidat ještě minimálně jednu branku. Radost mu ale vždy pokazil frýdecký brankář. „Šancí jsem měl na jeden zápas až až, to je fakt. Hlavním úkolem ale bylo dovést utkání do vítězného konce, což se nám konečně podařilo. Z toho mám daleko větší radost, než kdybych přidal ještě nějaký gól navíc,“ pokýval hlavou Červenka.

Špatné zprávy – Do dnešního utkání, které se hraje od 18 hodin v Přerově nastoupí břeclavští Lvi oslabeni. Obránce Adam Svoboda si v sobotnín zápase přivodil při srážce u mantinelu zlomeninu prstu, kvůli které musel ze zápasu s Frýdkem odstoupit už během první třetiny. Letošní sezona pro něj bohužel skončila. Jeho parťák z obranné dvojice Peter Beneš má ze sobotního zápasu také problémy s bolavou rukou. Rentgenové vyšetření ale ukázalo naštěstí jen těžší pohmoždění, takže slovenského univerzála čeká týdenní pauza.

Autor: Martin Daneš, foto: Denisa Hajdová

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Ohlédnutí za uplynulou sezonou hokejových lvíčat

Ohlédnutí za uplynulou sezonou hokejových lvíčat Libor Kocúr sekretář klubu Ligové soutěže skončily, hokejisté z …