O české turisty je v Rakousku zájem

POYSDORF (js) –  Ze společných jednání zástupců Mikulova, Schrattenbergu, Poysdorfu a Centrály cestovního ruchu jižní Moravy v Brně vzešlo zajímavé a inspirativní setkání.

„Rakušané pozvali zástupce ubytovatelů a poskytovatelů služeb v cestovním ruchu z oblasti Mikulovska a okolí na společné setkání, aby jim představili svou turistickou nabídkou,“ řekla Kateřina Korandová z Městského úřadu v Mikulově, která se akce také účastnila.

Akci, která se konala 29. dubna, organizovala obec Schrattenberg, hlavním iniciátorem byl vinař  Rudolf Zesch a Andrea Schodl z VINO VERSUM v Poysdorfu. „Rakouští sousedé pro nás připravili prohlídky spojené s ochutnávkami vína ve vinařském centru VINO VERSUM v Poysdorfu, navštívili jsme i muzea Nonseum v obci Herrnbaumgarten a ve Schrattenbergu se pak konala prohlídka Stezky bosou nohou,“ upřesnila Kateřina Korandová a zároveň potvrdila, že aktivita a vůbec zájem spolupracovat vzešel zejména od zástupců Rakouska. „Cílem vzájemné spolupráce s Rakušany by mělo být rozšíření turistické nabídky, což v důsledku povede k prodloužení pobytu zdejších hostů,“ doplnila pracovnice mikulovského úřadu.

Na společných setkáních byly projednány i další možnosti vzájemné spolupráce, a to zejména možnosti společných turistických nabídek-balíčků nejenom pro letní sezonu.

Mezi oblíbené atrakce patří projížďka sklepními uličkami Poysdorfu na historických traktorech.

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Peníze letadlem nepřiletěly

HODONÍNSKO: Investování do kryptoměn přineslo během krátké doby nemalé ztráty.  Čtvrt roku žil šedesátiletý muž …