Peněžité dotace poskytne město spolkům dřív

Hustopeče – Sportovní spolky a zájmová sdružení budou od letoška čerpat dotace od města už v první čtvrtině roku. Žádosti o dotace tak musí předložit nejpozději do konce února. Nový termín uzávěrky žádostí zastupitelé schválili na svém třetím zasedání, které se konalo 8. ledna 2015. Stejné změny platí i pro poskytování peněžitých darů z rozpočtu města.

„V roce 2014 byl termín podání žádostí do konce dubna a peníze se k organizacím dostaly až někdy v půlce roku, což je velmi pozdě. Pořádají akce i na začátku roku,“ uvedla starostka města Hustopeče Hana Potměšilová.

Místostarosta Bořivoj Švásta chce od příštího roku zpřístupnit peníze sdružením a spolkům ještě dřív. „Chtěli bychom, aby od roku 2016 mohly být dotace vyplaceny už v lednu. To znamená, že uzávěrka žádostí by musela být do konce předchozího roku. Organizace tak budou moci lépe rozložit své finanční prostředky,” plánuje. Na takové opatření je však letos už pozdě.

Ostatní náležitosti se u poskytování peněžitých dotací a darů nemění. Zůstává podmínka vyčerpat dotace do konce kalendářního roku a povinnost doložit vyúčtování nejpozději do konce ledna následujícího roku.

-sed–jal-

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Peníze letadlem nepřiletěly

HODONÍNSKO: Investování do kryptoměn přineslo během krátké doby nemalé ztráty.  Čtvrt roku žil šedesátiletý muž …