Tři králové ukončili vánoční čas. Zhasli vánoční strom

Hustopeče – Vánoce definitivně skončily. Zimní svátky včera ukončil příchod Tří králů. Kašpar, Melichar a Baltazar symbolicky zhasnuli vánoční strom na Dukelském náměstí.

Ve čtyři hodiny odpoledne vyrazili Tři králové z domu dětí a mládeže Pavučina. Provázela je i betlémská hvězda a skromná družina na koních. Cíl jejich cesty byl jasný. Nikoliv jesličky v Betlémě, ale vánoční strom na Dukelském náměstí. Pod ním na ně sice nečekaly davy lidí, ale pouze pár přihlížejících, i tak se však museli zhostit svého, poněkud nemilého, úkolu – ukončit vánoční svátky a zhasnout vánoční světla. Vánoční strom na náměstí přestal svítit po smutném odpočítávání. Potom už byla slyšet jen zklamaná povzdechnutí.

Kašpar, Melichar a Baltazar však budou k vidění v ulicích města až do 14. ledna 2015. Koledníci budou vybírat peníze v Tříkrálové sbírce, jejíž výtěžek je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí v regionu. Koledníci budou mít zapečetěnou kasičku s logem Charity České republiky a doprovázet je musí dospělá osoba s průkazem koledníka. Vloni se v Hustopečích vybralo více než 80 tisíc korun.

(Text a foto: Jana Rozková)

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Peníze letadlem nepřiletěly

HODONÍNSKO: Investování do kryptoměn přineslo během krátké doby nemalé ztráty.  Čtvrt roku žil šedesátiletý muž …