Rada Vinařského fondu včera jednala ve Valticích

Valtice – Ve čtvrtek 4. prosince 2014 se v prostorách Národního vinařského centra ve Valticích uskutečnilo pod vedením hejtmana Michala Haška jednání Rady Vinařského fondu.

„Informoval jsem členy rady o reakci premiéra a také ministra vnitra na podnět k tvrdšímu boji státu s vinařskými podvodníky a pašeráky, diskutovali jsme také  témata pro připravované jednání s celníky,policií a ministerstvem vnitra,“ uvedl hejtman Hašek.

Rada fondu se zabývala také vyhodnocením projektu Víno na dotek (tato mobilní aplikace pomáhá veřejnosti v orientaci ve vínech dostupných na trhu, místech možné koupi nebo vysvětlí vinařské pojmy), věnovala se i projektu označování tuzemských vín a zabývala se dalšími aktivitami v příštím roce.

Vinařský fond vznikl v roce 2002. Mezi jeho současné úkoly patří podpora marketingu vína, rozvoj vinařské turistiky a informování veřejnosti o vinohradnictví a vinařství. Vinařský fond pracuje na obdobné bázi jako organizace v ostatních vinařských zemích Evropy a napomáhá zvyšování povědomí české veřejnosti o domácích vínech.

-kr-jihomoravsky.cz-

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Peníze letadlem nepřiletěly

HODONÍNSKO: Investování do kryptoměn přineslo během krátké doby nemalé ztráty.  Čtvrt roku žil šedesátiletý muž …