il.foto

Město pro byznys: Břeclav na 6. místě

BRNO (kd, juh) – Nejvhodnějším městem pro podnikání na jižní Moravě je Vyškov. Břeclavi patří v tomto žebříčku lichotivé šesté místo.

Výborné hospodaření, vysoká úroveň komunikace radnice s podnikateli a nízké poplatky související s podnikáním. To jsou hlavní důvody, které dělají z Vyškova podnikatelsky nejpřívětivější město v Jihomoravském kraji. Druhý skončil Kyjov a třetí místo letos patří Slavkovu u Brna.

V žebříčku 21 jihomoravských měst najdeme na dalších místech 4. Hodonín, 5. Kuřim a 6. Břeclav. V první desítce jsou ještě osmé Hustopeče, Mikulov je na 12. příčce. Jedenadvacítku měst uzavírá trojice Pohořelice, Židlochovice a Ivančice.

Výzkum Město pro byznys, který již sedmým rokem hodnotí 205 obcí s rozšířenou působností a 22 městských částí hlavního města České republiky, zpracovala agentura Datank.

Výzkum Město pro byznys získává necelých 20 tisíc dat z nezávislých zdrojů, jako jsou Český statistický úřad, Ministerstvo financí ČR, Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, CRIF – Czech Credit Bureau, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Ústav zdravotnických informaci a statistiky ČR či největší online průzkum platů www.platy.cz. Další data se získávají vlastního testování. Metodika hodnocení je založena na vyhodnocení 34 kritérií rozdělených do dvou základních oblastí: podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy.

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Inline hokej – sezona 2024

Od sezony 2024 dochází k úpravám některých pravidel soutěží inline hokeje v Česku i v …