Beseda se spisovatelkou Irenou Obermanovou, Štrůdlobraní, Listování a mnoho dalších akcí. To je Galerie Reistna.

VALTICE (pc) – Valtická Galerie Reistna nabízí v listopadu bohatý a pestrý program.

Literární beseda se známou spisovatelkou a scénaristkou Irenou Obermannovou se uskuteční 13. listopadu v 18 hodin. Irena Obermannová je určitě známá nejen jejím kontroverzním dílem Tajná kniha,  kde vypráví o svém vztahu s Největším Čechem, ale také její další knihy jako Deník šílené manželky nebo Příručka pro neposlušné ženy nesmí chybět v žádné knihovně. Spisovatelka, které se říká také Viewegh v sukních, přijala pozvání do galerie a představí svou novou knihu. Po besedě proběhne také autogramiáda.

IRENA-page-001

Ve dnech 14. a 15. listopadu se v galerii uskuteční první ročník Štrúdlobraní.

štrůdl

V neděli 16. listopadu v 19.30 hodin přivítá galerie další LiStOVáNí. Tentokrát s knihou Mé dětství v socialismu (soubor povídek více než 60 osobností). U příležitosti 25. výročí Listopadu 1989 desítky známých osobností připravily mozaiku příběhů, emocí a vzpomínek na svá dětská léta v období socialismu. Vykreslují mimořádně plastický obraz doby, kterou zažila stále ještě naprostá většina z nás. Zavzpomínejte s nimi na dobu, která měla trvat na věčné časy. Děti dokážou být mimořádně citlivé na věci, s nimiž se dospělí už dávno smířili. Dokážou ze své perspektivy mnohem intenzivněji vnímat absurditu, nesmyslnost i krásu. Patříte také mezi děti socialismu? Pak ve vás vtipné, dojemné, mrazivé a originální texty zaručeně vyvolají proud vašich vlastních vzpomínek, emocí a zážitků z té doby. Pokud jste se narodili až po Sametové revoluci, pak zůstanete v úžasu nad tím, v čem vaši rodiče museli každodenně žít a jak moc se tehdejší svět lišil od dnešního. Účinkuj Pavel Oubram nebo Gustav Hašek a Věra Hollá.

listování soc

Ve středu 26. listopadu v 18 hodin proběhne další vojensko-historická beseda Československé obce legionářské Valtice, tentokrát s Václavem Bartuškou na téma Polojasno po 25 letech.

V sobotu 22. listopadu proběhne druhé sezení Whisky klubu, tentokrát s ochutnávkou skotské whisky. Ochutnávku povede Petr Křenek, absolvent The Springbank Whisky School, který velmi rád bude odpovídat na veškeré dotazy.

V neděli 23. listopadu v 15 hodin proběhne derniéra výstavy Dagmar Koverdynské, kdo to ještě nestihl, bude mít  poslední příležitost zhlédnout díla této umělkyně.

A měsíc bude ukončen v adventním duchu – 30. listopadu je na 10. hodinu připraveno slavnostní otevření tradičního valtického Betlému.

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Otevírání Lichtenštejnských stezek 2024

BŘECLAV V sobotu 27. dubna se opět otevřou Lichtenštejnské stezky, tentokráte se sejdeme na prostranství …