foto:nazeleno.cz

KRAJ POMŮŽE ZEMĚDĚLCŮM A POTRAVINÁŘŮM POSTIŽENÝM V DŮSLEDKU RUSKÉ REAKCE NA SANKCE EU

Brno – O možné pomoci krajů zemědělcům a potravinářům postiženým v důsledku ruské reakce na sankce EU včera 13. srpna 2014 v Praze jednali prezident Agrární a potravinářské komory ČR Miroslav Toman a předseda Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Právě Jihomoravský kraj již včera přijal rozhodnutím Rady JMK záměr posoudit možnost přímých dodávek vybraných komodit od našich zemědělců do nemocnic, sociálních ústavů a škol (kuchyní a jídelen). Podle Tomana a Haška nestačí pouze deklaratorní výzvy spotřebitelům, ale je třeba pro postižené firmy zajistit reálný odbyt. „Záměr Jihomoravského kraje dnes fakticky podpořil obdobnou výzvou i ministr zemědělství Marian Jurečka. Jihomoravský kraj bude připraven po vyřešení právních aspektů ke spuštění systému pomoci v průběhu září,“ sdělil po jednání hejtman Michal Hašek. K jižní Moravě jsou připraveny se přidat i další kraje ČR, které jsou ze zákona zřizovateli veřejných nemocnic, sociálních ústavů a středních škol.
Hejtman Hašek je připraven vyzvat k obdobnému postupu i starosty měst a obcí v Jihomoravském kraji jako zřizovatele mateřských a základních škol a dále některých sociálních ústavů a nemocnic.

„Budeme teď podrobně připravovat podmínky,aby vše bylo v souladu s legislativou Čr a EU. Kdo chce,hledá způsoby,kdo nechce,hledá důvody …“ sdělil na své facebookové stránce hejtman Michal Hašek.

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Peníze letadlem nepřiletěly

HODONÍNSKO: Investování do kryptoměn přineslo během krátké doby nemalé ztráty.  Čtvrt roku žil šedesátiletý muž …