Lvi vyhráli v Rosicích a už sedmý zápas v řadě bodovali

Filip Hrbatý

 Předposlední venkovní výjezd, se konal na studený zimní stadion v Rosicích, na kterém se Lvi utkali se Štikou.

  Zápas začal ve velkém tempu, kdy se domácím podařilo hned ze druhé střely po situaci 3 na 2 otevřít, v čase 1:41, skóre utkání. Lvi se ale nenechali rozhodit a v čase 3:15 dokázal Roman Průdek, po tom co byl faulovaný, prostřelit brankáře Rosic a dorovnat tak na 1:1. Pouhých 93 vteřin však Štikám stačilo aby si vzali vedení zpět na svou stranu. Břeclav ale ani tentokrát nečekala dlouho na odpověď a v čase 5:24 si druhý kanadský bod zápasu připsal Roman Průdek, který si „natáhl“ brankáře a zpoza brány zvládl posunout puk na Radka Zháňala, který ho doklepl do prázdné brány ležícího brankáře Holuba. A bylo tedy znovu vyrovnáno. Během prvních necelých šesti minut už mohli diváci vidět hned 4 góly. To ale ještě z první třetiny nebylo vše. I díky malému hřišti se hrál aktivní hokej. V časech 12:42 a 14:32 zvládli domácí dvěma rychlými góly odskočit do dvoubrankového vedení 4:2. Ani hosté však nebyli ještě vystřílení a minutu a 41 vteřin před koncem první třetiny Michal Gabriška protlačil puk mezi betony brankáře Štik. Stav byl tedy po bláznivé první třetině 4:3 pro Rosice.

 Do druhé třetiny vyšel z břeclavské šatny úplně jiný tým a podle toho odpovídala i hra na ledě. Domácím se už nedařilo tak lehce přecházet střední pásmo a hra byla z pohledu hostů klidnější. V čase 24:59 srovnal stav utkání Radim Juránek, který ze středu nekompromisně vymetl pravý rožek brány domácích. (Asistence Vojtěch Svoboda). Hned za malou chvíli mohli domácí znovu srovnat, ale branka Lvů byla na svém místě a zazvonila pouze tyč. Šance v této třetině rozhodně nechyběly na obou stranách, žádná další branka už ale nepadla a po 40-ti minutách tak byl stav utkání nerozhodný 4-4.

 Poslední dvacetiminutovku začaly Rosice přesilovkou, která trvala ještě z minulé třetiny. S tou si Lvi poradili a dál pokračovali ve stejném stylu hry. Nebezpečný moment nastal v 47. minutě, kdy si břeclavský brankář Filip Král vyjel pro nahození za bránu, puk se však o spoj plexiskel odrazil přímo před prázdnou bránu Lvů, situaci zachránil Marek Papp, který puk odrazil od hokejky dojíždějícího soupeře, stav byl tedy stále vyrovnaný. Až do času 51:38, kdy si domácí Štiky znovu vzaly vedení na svou stranu. D. Polzer vymetl levý rožek břeclavské brány. Lvi chtěli skóre dorovnat a tempo hry se viditelně zvýšilo. Hrál se rychlý hokej „nahoru-dolů“, který stál domácí dvanáctičlennou sestavu spoustu sil. Přesně 5 minut před koncem posunul Roman Průdek puk na Radka Zháňala, který svou druhou trefou tohoto zápasu znovu srovnal skóre zápasu na 5:5. Hned za 70 vteřin šli Lvi do vedení zásluhou Radima Lenkoviče, který vyvrcholil tlak břeclavského týmů a střelou na vyrážečku brankáře se nemýlil. (Asistence: Kristián Lokaj a Marek Papp). To byla také první chvíle tohoto zápasu, kdy se Lvi dostali do vedení. Od této chvíle taky dvojice hlavních rozhodčí Brzobohatý – Reich rozdala 6 trestů (z celkových 11), čímž rozkouskovala hru a i když oba týmy dostaly po třech, Rosicím to ztěžovalo odvolávat brankáře a pokusit se o dorovnání při power-play. Lvi si zvládli finiš zápasu v celku bez problémů ohlídat a mohli se tak radovat z vítězství za plný počet bodů – 6:5.

 Skóre: Břeclav 6 : 5 Rosice  (3.4  1,0  2,1)

 Počet střel: Břeclav : 27 (12, 10, 5) -Rosice: 46 (11, 21, 14)

Vyloučení: Břeclav : 8x (24 min) – Rosice: 3x (6 min)

Rozehrávky brankářů: Břeclav : 3x – Rosice : 10x

Zblokované střely: Břeclav : 6 -Rosice: 4

Góly Lvů: Zháňal Radek 2x, Průdek Roman,  Gabriška Michal,  Juránek Radim,  Lenkovič Radim

tabulce se Lvi po 24. kole nachází stále na 7.místě.


ROZHOVORY:

Marek Papp – Kapitán

„Myslím že budu mluvit za všechny když řeknu že jsme strašně rádi za vítězství za 3 body a také za to že jsme ješte 5 minut před koncem prohrávali o gól a nakonec to dokázali otočit na vítězných 6:5.

Na druhou stranu, ale naše hra nebyla úplně ideální a musíme ji v posledních 2 zápasech zlepšit, protože takový výkon v play-off předvádět nemůžeme.

Rosice hrály jednoduchý hokej, založený na rychlém přechodu středního pásma, tlak do brány a střelba z každé pozice. To nás v úvodní třetině asi trochu zaskočilo, nicméně se nám naštěstí vždycky po inkasovaném gólu podařilo do 2 minut dorovnat, což si myslím že bylo velmi důležité pro vývoj zápasu.

Ale jak už jsem řekl, za 3 body jsme strašně rádi i když hra nebyla úplně ideální, ale to tak někdy bývá. Teď už nám jen zbýva se dobře připravit na poslední 2 zápasy základní části a zkusit urvat ještě nějaké body do vytouženého play-off.“

 

 

Radim Juránek – Útočník

  1. Dnes jsi vstřelil důležitý gól, co situaci předcházelo?

„Po vhazovaní v útočném pásmu soupeř vyhodil puk, takže jsme znovu zakládali útok a Vojta Svoboda mi posunul kotouč na modrou čáru, tak jsem ujel ještě pár metrů a vystřelil přes bránícího hráče. Naštěstí jsem to trefil brankaři nad rameno.“

 

  1. Začátek zápasu byl trochu bláznivý, během 15-ti minut padlo 7 branek, čím si myslíš že to bylo?

„Soupeř na nás vletěl a dostával se často do rychlých přečíslení, které nám hlavně v úvodu dělaly problém. Myslím si, že chvilku trvalo, než jsme si zvykli na krátké střední pásmo.“

  1. Co pro tebe bylo v tomto zápase nejhorší?

„Každý dneska počítal s tím, že z Rosic dovezeme 3 body, soupeř hrál na dvě pětky a neměl co ztratit. Přitom jsme se poprvé do vedení dostali až na úplném konci zápasu. Takže za mě bylo nejtěžší vědomí toho, že kdyby se prohrálo, postup do play-off by se hodně zkomplikoval“.

 Pohled na zápas očima soupeře (převzato z jeho webu)

 „Dnešní zápas ovlivnila vysoká marodka a naší straně i skutečnost, že junioři Techniky hráli svůj klubový zápas. Přesto jsme odehráli dobré utkání, bohužel se špatným koncem.

První třetina se vyznačovala vysokým počtem vstřelených branek. Pokaždé jsme šli do vedení my, jednou dokonce dvoubrankového. Ale soupeř dvakrát vyrovnal a dvoubrankové manko stáhl na rozdíl jediného gólu. Ten vstřelili břeclavští v prostředním dějství a byla to v této třetině branka jediná, což bylo dáno zlepšeným výkonem obou strážců svatyní.

V závěrečném dějství bylo jasné, že kdo vstřelí branku, bude velmi blízko vítězství. A byly to Štiky, které šly do vedení, jenže prognóza o blízkém vítězství se nepotvrdila. Soupeř pět minut před koncem dvěma rychlými brankami otočil utkání ve svůj prospěch. V nervózním závěru jsme byli vyloučeni, což komplikovalo odvolání brankáře. Přesto jsme byli deset vteřin před koncem blízko vyrovnání, ale puk o pár centimetrů minul břeclavskou branku.

Dnešní utkání bylo další v řadě kdy jsme po solidním výkonu v průběhu utkání těsně prohráli. Bohužel tyto body v závěrečném účtování chybí k tomu, abychom byli v tabulce výrazně výše.“

 

Příští mistrovský zápas odehrají Lvi na DOMÁCÍM ledě

s týmem SKMB Boskovice.

Půjde o poslední domácí zápas základní části v sezóně 2019/20.

Zápas se odehraje sobotu 15.2.2020 v 17:00.

Instagram: hc_lvi_breclav

Facebook: Břeclavský hokej

               HC Lvi Břeclav

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Inline hokej – sezona 2024

Od sezony 2024 dochází k úpravám některých pravidel soutěží inline hokeje v Česku i v …