Lvi berou první 2 body nové sezóny

Filip Hrbatý

 V sobotu  28.9. Lvi vyjeli na druhý mistrovský zápas nové sezóny. Na svém zimním stadionu v Blansku je hostil tým Dynamiters Blansko HK.

První třetina Lvům nevyšla a inkasovali první branku zápasu. Hned první oslabení soupeř v desáté minutě potrestal a o pět minut později znovu při hře 5 na 4 skóroval. Za nečekaného stavu 3:0 pro Blansko po patnácti minutách, se Lvi neubránili chybám a ještě dvakrát se podívali na trestnou lavici. Branka už ale nepadla a tak i když přestříleli soupeře 14 – 12 břeclavané prohrávali po 1. třetině rozdílem 3-0.

Než dojela rolba se Lvi zvládli znovu naladit a do 2. třetiny vletěl úplně nový tým. Hned v první minutě nové periody vyslal Roman Průdek puk za záda brankáře Vlacha a nakopl svůj tým. Včetně Michala Gabrišky, který ve 30. minutě dotahoval skóre na kontaktní stav 3:2 pro domácí. Blanenští hráči se chvílemi úplně podřizovali hře rozjetých Lvů, kteří zaváhali až v 35. minutě, kdy soupeř znovu navyšoval své vedení na 4:2. Po vlastních chybách si pak lvi nechali minutu před koncem třetiny střelit „branku do šatny“  a zápas byl tedy znovu o 3 góly.

„V kabině jsme se pořád motivovali“ řekl po zápase brankář Filip Král. A měl pravdu ze šatny vyšel znovu nový tým, rozhodnutý zápas otočit ve svůj prospěch. První minuta zápasu opět patřila Romanu Průdkovi, který vstřelil další branku a dotáhl na 5:3. Ani Michal Gabriška ještě nebyl gólově nasycený a za 8 minut už podruhé skóroval. 9 minut před koncem srovnal stav utkání obránce Marek Dora. To už se bojovalo o každý kousek ledu, ale po velice vyrovnané hře se nakonec znovu prosadil Lev, Bronislav Čápek, který v 57. minutě, přesnou střelou, překonal Vlacha a hosté šli poprvé v zápase do vedení. Blansko to ale nevzdalo a při závěrečné power-play, necelé dvě minuty před koncem, poslal Sedláček zápas do prodloužení.

V nadstavených 5-ti minutách, při hře 3 na 3, měli stále více ze hry břeclavané, branka ale nepadla a tak zápas dospěl do samostatných nájezdů.

První nájezd jel Zháňal, ale bohužel neproměnil, na druhé straně si Král poradil s pokusem Blanska. Ve druhém kole si ani Průdek neporadil. Zato Blansko si Forsbergovu kličkou zajistilo vedení. To srovnal až náš Gabriška, který svou šanci využil. Blansko poté zaváhalo a i nájezdy byly po třech kolech vyrovnané. Kocúr, Lenkovič, ani Blansko další dvě kola nevyužili a šlo se tedy do „náhlé smrti“. Otočilo se pořadí a 6.kolo začali domácí. Na Filipa Krále v bráně, však už nikdo nevyzrál a to byl čas znovu pro Michala Gabrišku, který nekompromisní střelou ukončil zápas.

Lvi se tedy z Blanska vracejí s výhrou na nájezdy a dvěma body.

Utkání bohužel nedokončil mladík Matěj Chlubna, který musel být převezen do nemocnice v Brně s vážnějším zranění v horní části těla. Všichni držíme palce pro brzké uzdravení!

Skóre:            Lvi    7 : 6 Blansko

Počet střel:     Lvi: 43 – 34 Blansko:

Góly Lvů:      Gabriška Michal 2x + 2 nájezdy, Průdek Roman2x, Lenkovič Radim, Čápek Bronislav, Dora Marek

 

Video z nájezdů, natočené (na telefon) našim zraněným spoluhráčem R. Juránkem

https://drive.google.com/open?id=1yIuoazzbHhXeQj2jBtVzXdqHEVoCCvcA

  

ROZHOVORY:

 

Michal Gabriška – Útočník

1.Dnes jsi dal 2 góly a proměnil oba své nájezdy, které rozhodly o výhře, jak jsi se dnes na ledě cítil?

Na ledě jsem se cítil dobře a jsem moc rád že nám to dnes vyšlo. Potřebovali jsme vítězný venkovní zápas ze kterého si vezeme body.“


  1. Z prvního nájezdu jsi skóroval a u druhého jsi mohl rozhodnout a ukončit zápas, byl jsi před druhým nájezdem nervózní?

„Nervózní jsem nebyl, ale je to velká zodpovědnost. Golmana Blanska znám. Hrávali jsme spolu 2 roky ve stejném tmu. Je to výhoda i nevýhoda. Jak znám já jeho tak i on mě. Takže jsem ho musel něčím překvapit. Jsem rád že to vyšlo hned dvakrát.“

  1. Jak to na tebe dneska působilo na břeclavské střídačce a v šatně?

„V kabině i na střídačce jsme táhli za jeden provaz. Hecovali jsme se, povzbuzovali a ukázali sílu týmu. I proto jsme dokázali v zápase dvakrát 3 gólové skóre otočit.“

Filip Král – Brankář

Po 65 minutách jsi dokázal zneškodnit 5 ze 6 nájezdů, co pro tebe bylo dnes nejnáročnější a jak jsi se dnes cítil?

 „Dnešní zápas bych zhodnotil velice kladně, i když to pro nás ze začátku vypadalo dost špatně. Dvakrát jsme v zápase prohrávali o tři branky, což bylo deprimující. Věděli jsme, že body potřebujeme a hlavně že je chceme!

V kabině jsme se pořád motivovali a i po každém našem gólu šla vidět ohromná radost! Tímto bych chtěl kluky neskutečně pochválit za bojovnost až do konce zápasu a hlavně za to, že jsme to nevzdali a zápas jsme dokázali otočit v náš prospěch.

 

Mrzí mě, že nám do naší brány padají nešťastné góly ať už po tečích nebo několika dorážkách, ale věřím, že i tohle na trénincích odstraníme a zápasy budeme vyhrát za tři body.

 

Nejtěžší moment byl pro mě rozhodně ten, když jsme při power-play dostali dvě minuty před koncem gól na 6:6. Museli jsme se znovu namotivovat a bojovat alespoň o ty dva (pro nás velmi cenné) body. Prodloužení jsme zvládli poměrně dobře! Skoro celé prodloužení jsme měli puk na hokejce my a kluci nedovolili soupeři nějaké větší akce.

 

Při nájezdech jsem si věřil, protože na trénincích je zvládám docela dobře a chtěl jsem to přenést i do zápasu, což se i povedlo. Michal pak vstřelil 2 góly a mohli jsme se radovat z vítězství za 2 body! Věřím, že do dalších zápasů si odneseme tu motivaci a bojovnost ze zápasu z Blanskem a budeme vyhrávat v základní hrací době. Ještě jednou chválím kluky za zápas!“

Další, mistrovský zápas  na domácím ledě ve FOSFA ICE Areně  odehrají Lvi v pátek 4.10.2019 s HC Uherské Hradiště.

Instagram: hc_lvi_breclav

Facebook: Břeclavský hokej

                  HC Lvi Břeclav

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Inline hokej – sezona 2024

Od sezony 2024 dochází k úpravám některých pravidel soutěží inline hokeje v Česku i v …