Zimní mistrovské soutěže břeclavských plavců

 Celkem šest plavců Klubu sportovního plavání „DELFÍN“ Břeclav se pokoušelo na závodech Mistrovství ČR  bojovat o stupně vítězů. Nejlépe se dařilo nejmladšímu a nejstarší.

Nejstarší závodnice Denisa Piškulová (2001) a Sára Slámová (2003) závodily v Plzni na MČR dorostu a dospělých.

Denisa je určitě velmi spokojena, protože se jí podařilo výborně načasovat formu a ve všech přihlášených disciplínách se jí podařilo zlepšit svoje nejlepší časy. Nejlépe doplavala na trati 100PZ, kde dokončila na slušném 5. místě. Dařilo se jí také s 6. místem v disciplíně 200Z a 200M se stejným umístněním.
Sára sice měla tréninkovou přípravu narušenou nemocí zrovna v tom nejdůležitějším období těsně před závodama, ale i tak se jí podařily zaplavat slušné časy na úrovni svého maxima, 12. místo na 200P je velmi pěkné v silné konkurenci dorostenkyň.
Starší žákyně měřlily síly v Novém Jičíně. Aničce Blažkové (2004) se letos moc nedařilo zlepšovat svoje osobní maxima a tak lze nejlepší umístnění na 22. místě zhodnotit jako očekávané.
Ema Veverková (2004) sice na medaili také nedosáhla, nicméně 13. místo na 50VZ s časem 28,87s se vzhledem ke konkurenci  jaká panuje v této kraulové disciplíně, může považovat za úspěch. Jelikož 13. místo dělí od bronzové příčky jen 1 sekunda.
Na MČR mladšího žactva reprezentovala náš klub Dominika Limová (2006), která si ve svojí oblíbené disciplíně 100M velmi věřila. Závod nakonec nedopadl uplně podle jejích představ a i když pohlížela se svým časem někam k pěkné 5. – 6. příčce, nakonec se musela spokoijt se 14. místem.
David Košulič (2008) závodil v Třebíči na Poháru ČR a i přesto, že tato věková kategorie soutěží „jen“ v rámci východní části ČR, jsou vybojované medaile velmi cenné. David do Břeclavi přivezl hned tři. Zlato na 400VZ, stříbro na 200PZ a 200VZ.

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Inline hokej – sezona 2024

Od sezony 2024 dochází k úpravám některých pravidel soutěží inline hokeje v Česku i v …