Průběh sobotního zápasu mužů s Boskovice a komentář k tomu

Tibor Sedláček

 V sobotu 13. října se lvi šli porvat do Boskovic ve svém šestém utkání, kde chtěli lvi plně bodovat, ale bohužel podlehli 5:7

 Do zápasu lépe nastoupili hráči z Boskovic, kteří si vytvořili hned několik šancí, které neskončili brankou. V čase 3:19  Gabriška zaskočil, když první střelou v zápase, kterou lvi vypustili na soupeřova brankáře skončila brankou. Za dvě minuty se lvi provinili prvním faulem  a za necelou minutu šli lvi do 3 a Boskovicím se naskytla šance vyrovnat, kterou v čase 7:18  Dufek dokázal využít.

Ve 13. minutě si Břeclav vytvořila tlak před soupeřovým brankářem, který dokázal zužitkovat  Klimovič střelou pod horní tyč a Břeclav šla podruhé v zápasu do vedení. Bohužel se Břeclav provinila dalším faulem a Boskovice měly šanci podruhé vyrovnat stav, což se jim podařilo v čase 18:28 střelou Bernýška, ale Břeclav na nic načekala a za 29 sekund se dostala potřetí v utkání do vedení po důraze  Hrbatého.

 Na začátku 2. třetiny měla Břeclav šanci odskočit soupeřovi o dvě branky v přesilovce, ale Boskovice využili nevýhodu svého týmu a srovnaly v čase 21:02, když Hnilička prostřelil břeclavského brankáře. V čase 26:17 se dostaly Boskovice poprvé v zápase do vedení po střele Pelikána, který využil břeclavského zaváhání v obraně.

Co šlo hostujícímu týmu v tomhle zápase dobře, bylo odpovědět rychle na soupeřovu branku a krásnou souhrou Papp, Lenkovič, Hrbatý v čase 26:45 poslední jmenovaný měl lehkou úlohu zasunout puk do prázdné brány. Do konce třetiny se hrál vyrovnaný hokej, kde si obě strany vytvářely šance a Filip Král držel Břeclav na nohou, což platí i o domácím brankářovi. Konec třetiny hráli dva břeclavští obránci Ivan Klauda a Radek Zháňal v bolestech, kvůli těmto problémům nenastoupili do třetí třetiny a Břeclav musela dohrávat na dvě obrany.

 Do 3. třetiny se nastoupilo za stavu 4:4 a každý měl stejně blízko k výhře, ale bohužel co šlo soupeřovi dobře v zápase byly přesilovky. V čase 42:58 byl potrestán břeclavský hráč a za necelých 40 sekund se dostaly Boskovice do vedení, když se trefil Skácel. Boskovice v přesilovkách byly nekompromisní a to dokázaly i čtvrtou proměněnou přesilovkou, když se v čase 52:05 trefil podruhé v zápase Hnilička.

 Břeclav se v snažila, co jí síly stačili překonat soupeřova brankáře, ale bohužel neúspěšně a pro ještě větší smůlu Boskovice odskočili na rozdíl 3 branek po inviduální akci Dufka, který 56:57 překonal břeclavského brankáře. Ze strany Boskovic to bylo vše v tomhle zápasu, což jim stačilo i po obdržené brance v čase 58:55 z hole  Gabrišky. Víc se do konce utkání nestalo a Břeclav podlehla Boskovicím.

 SKMB Boskovice : HC Lvi Břeclav  7:5 (2:3, 2:1, 3:1)

 Sestava Boskovic : Chvátal – Honzek, Dufek, Surý, Fabiánek, Vágner, Brabec, Štancl – Bernýšek, Václavík, Skácel, Šebek, Špok, Hnilička, Šmid, Karný, Bednář, Matouš, Pelikán

Sestava Břeclav : Král, (Martinčík) – Rýpar, Dora, Zugar, Papp, Klauda, Zháňal – Průdek, Gabriška, Suk, Nešpor, Juránek, Abazaj, Sedláček, Lenkovič, Klimovič, Hrbatý

 Branky a asistence: 8. Dufek (Špok), 19. Bernýšek (Šebek), 22. Hnilička, 27. Pelikán (Hnilička), 44. Skácel (Hnilička), 53. Hnilička (Štancl), 57 Dufek (Surý) – 4. Gabriška, 13. Klimovič (Hrbatý), 19. Hrbatý (Klimovič), 27. Hrbatý ( Lenkovič, Papp), 59. Gabriška (Průdek)

 Vyloučení – 5:6  Využití – 4:0 Oslabení – 1:0 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3,4:4, 7:4, 7:5

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Inline hokej – sezona 2024

Od sezony 2024 dochází k úpravám některých pravidel soutěží inline hokeje v Česku i v …