HC Lvi Břeclav inline tým ve Francii 2018

Mladí hráči inline HC Lvi Břeclav opět letos ve Francii úspěšní

Filip Hrbatý  

 V pátek 15.6. hned nad ránem odcestoval tým břeclavských hokejistů složených ze tří ročníku 2005 – 2004 – 2003 na letiště do Prahy odkud se chystali do francouzského Rouenu na turnaj v inline hokeji. Tohoto turnaje se naši kluci dříve již jednou účastnili a podařilo se jim ho vyhrát, takže letos byli nažhavení své prvenství obhájit.

Když letadlo přistálo v Paříži a celá skupina se dostala právě do Rouenu, zjistili jsme, že několik týmů se na poslední chvíli odhlásilo a že místo turnaje odehrají naši kluci 5 přátelských utkání.

První den jsme měli naplánovaná 2 utkání s domácími hráči z Rouenu

Dopoledne měli kluci naplánovanou procházku po historické části Rouenu a pak se před druhou dostavili na sportovní halu MJC a začali se chystat na první utkání, které se mělo konat ve 14:00.

Ze začátku byli břeclavští inline hokejisté poněkud překvapení a zaskočení velikostí hrací plochy (V evropských inline soutěžích se mohou velikosti a tipy ploch na inline hodně lišit)

a tak si museli na malinké hřiště a na to, že na nic nebudou mít moc času zvykat. Ovšem netrvalo dlouho a naši hráči převzali kontrolu nad utkáním a dokázali první utkání i po špatné utkání vyhrát.

HC Lvi Břeclav : Spiders Rouen 5:3

Na druhé utkání kolem páté hodiny už naši hráči byli připravenější a podle toho také vypadal výsledek druhého utkání.

HC Lvi Břeclav : Spiders Rouen 10:3

Druhý den se začínalo již v 9:00 a to proti klubu, který leží na okraji hlavního města Paříže a to Maisons – Laffitte.

Toto utkání mělo větší úroveň a také bylo o dost rychlejší a vyhrocené. Našim klukům se po dramatickém boji těsně před koncem podařilo vyrovnat a utkání tak šlo až do nájezdů, které se nám podařilo vyhrát.

HC Lvi Břeclav : Maisons – Laffitte 5:4 sn

Ve druhém (stejně vypjatém) utkání už bohužel našim hráčům nestačili síly a tak se i francouzský tým mohl radovat z výhry.

HC Lvi Břeclav : Misons – Laffitte 6:8

V posledním utkání proti Rouenu již nemohlo nastoupit několik domácích borců a tak podle toho vypadala i hra a naši už si tímto utkáním jenom zlepšili náladu a radostně si zastříleli a vyhráli jsme

HC Lvi Břeclav : Spiders Rouen 13:4

Týmy Rouenu a Maisons – Laffitte se v této kategorii v loňské sezoně utkali ve finále o mistra ligy a Rouen toto utkání vyhrál.

Tým HC Lvi Břeclav v této kategorii v loňské sezoně rovněž slavil titul Mistr ligy.

Složení týmu:

brankář:        Viktor Veselý

hráči:              Zdeněk Ambrož, Tomáš Havelka, Šimon Juřička, Adam Boltvan, Adam Abazaj, Jiří Mácha, Marek Zapletal, Richard Rusnak

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Inline hokej – sezona 2024

Od sezony 2024 dochází k úpravám některých pravidel soutěží inline hokeje v Česku i v …