Volejbal- Lokomotiva Břeclav: Žáci jsou přeborníci JM kraje!

Po osmi kolech základní části krajského přeboru se sešlo 8 chlapeckých týmů ve finálovém turnaji, který rozhodl o titulu Přeborníka Jihomoravského kraje. Závěrečný finálový turnaj byl koncipován systémem tříkolového play-off a závěrečné umístění ještě mohlo zamíchat s průběžným pořadím na prvních třech místech.

Do finálového turnaje týmy nastupovaly na základě dosažených bodů a průběžného pořadí po osmi kolech základní části. Břeclavští žáci si drželi celou sezónu první příčku, i když v závěru se na ně dotáhlo Brno na rozdíl pouhého jednoho bodu. Závěrečný turnaj tak mohl zamíchat pořadím, a dokonce třetí Znojmo by v případě vítězství mohlo odsunout Volejbal Brno na třetí příčku.

V prvním kole jsme měli (díky nasazení z prvního místa) slabšího soupeře, a tak jsme se mohli ideálně rozehřát a dostat se do herní pohody. Loko Fosfa Břeclav-Tesla Brno 2:0 (25:15, 25:15)

Druhé kolo už bylo semifinálovým zápasem, ale i tady jsme měli celkem snadný úkol. Hra Břeclaváků začala perfektně fungovat a tým Volejbalu Brno B dokázali přehrát v ještě kratším čase než Teslu. Loko Fosfa Břeclav-Volejbal Brno B 2:0 (25:16, 25:10)

Ve druhém semifinále se proti sobě postavila družstva Znojma a stále se zlepšující Volejbal Brno A. Byl to velmi vyrovnaný a napínavý zápas, na jehož konci bylo velké překvapení – vítězství Znojma 2:0 a postup do finále.

Finále bylo nádhernou podívanou. Naši kluci hráli od začátku zápasu s maximální koncentrací a rvali se o každý bod. Podařilo se jim vytvořit několikabodový náskok a soupeře tlačili všemi herními činnostmi. Znojmu se podařilo zdramatizovat závěr první sady, když několika výbornými servisy zatlačili Břeclaváky do defenzívy. Tam se ale ukázala síla našich kluků, když dokázali vytěžit body i ze zdánlivě ztracených míčů a závěrečným esem zastavili znojemský nátlak. Druhý set ukázal, jak moc devastující pro Znojmo byla tahle naše uhraná koncovka. Naši soupeři přestali bojovat a vrátili se do podprůměrného výkonu, který předváděli v několika posledních krajských kolech. Druhý set byl v podstatě přehlídkou nádherného a pestrého břeclavského volejbalu. Našim klukům vycházelo všechno a naložili svým finálovým soupeřům pořádnou nakládačku. Loko Fosfa Břeclav-Znojmo 2:0 (25:20, 25:9)

Žáci Břeclavi se stali Přeborníky Jihomoravského kraje a z prvního místa postupují do prvního kola Mistrovství České republiky, které se bude konat 21.-22. 4. 2018… DRŽTE NÁM PĚSTI!;-)

Fotky zde.

Zdroj: www.volejbalbreclav.cz

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Inline hokej – sezona 2024

Od sezony 2024 dochází k úpravám některých pravidel soutěží inline hokeje v Česku i v …