Ženy plným bodovým ziskem potvrdily své druhé místo v soutěži

V sobotu odjížděly ženy Lokomotivy-Fosfa Břeclav k předposlední sérii dvou utkání krajského přeboru I. třídy do Újezdu u Brna. Tyto dvě utkání byly pro oba týmy velice důležité. Jednalo se o přímý souboj o druhé místo v tabulce. Lokomotivě patřilo před tímto utkáním druhé místo a Sokol se ztrátou šesti bodů byl třetí. V případě plného bodového zisku se mohl na Břeclav dotáhnout. Lokomotiva nechtěla takový vývoj připustit. Nastoupila v nejsilnější sestavě a na hře týmu to bylo znát. V prvních dvou setech na palubovce zcela dominovala. Výborným podáním dostala soupeře pod trvalý tlak a jasně vyhrála 25:15 a 25:13. Ve třetím setu Břeclavanky polevily v koncentraci, čehož domácí využili a vyhráli 25:19. Ani v dalším setu nezačala Břeclav dobře. Domácí povzbuzeni ziskem setu si dobrým riskantním útokem vytvořili nadějný bodový náskok 14:9. Volejbalistky Lokomotivy se s tímto nepříznivým stavem vypořádaly až v samotné koncovce setu. Trpělivě bod za bodem, stahovaly bodové manko a za stavu 18:18 bylo srovnáno. Závěr setu si už hosté z Břeclavi nenechali vzít. Vyhráli čtvrtý set 25:21 a celý zápas 3:1.

Do odpoledního odvetného utkání nastoupily domácí volejbalistky s odhodláním oplatit Lokomotivě porážku z prvního utkání. Vývoj prvního setu naznačoval, že by se jim to mohlo podařit. Domácí Sokol vyhrával 13:20, ale i tento bodový rozdíl dokázala Lokomotiva vymazat a vyhrála 25:23. V této sezóně to bylo už po několikáté, když Lokomotiva dokázala téměř ztracený set vyhrát. To ocenil i rozhodčí, který po zápase konstatoval na adresu Břeclavanek „jste mistři v dotahování“. Druhý set byl dlouho vyrovnaný a břeclavské volejbalistky ho získaly těsně až v koncovce 27:25. Zato třetí set byl už jasnou záležitostí hostujícího týmu, který vyhrál 25:19 a celý zápas 3:0.

Lokomotiva-FOSFA Břeclav porazila svého rivala v tabulce. Získala šest bodů a svůj náskok na Újezd navýšila na 12 bodů, tím si před posledním kolem soutěže zajistila konečné druhé místo v soutěži.

TJ Sokol Újezd u Brna : Lokomotiva-Fosfa Břeclav 1:3 (-15,-13,19,-21) a 0:3 (-23,-25,-19)

Sestava Lokomotiva-FOSFA Břeclav:

Nahrávačka Lucia Elsner, smečařky Šárka Rylichová a Marika Tesařová, blokařky Alena Šutorová, Anna Pavlovová, a Sabina Fikrová, univerzálka Monika Peterková, libero týmu Tereza Macounová, trenér Ivan Rylich.

Zdroj: www.volejbalbreclav.cz

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Inline hokej – sezona 2024

Od sezony 2024 dochází k úpravám některých pravidel soutěží inline hokeje v Česku i v …