Další podvody na seniorech

BŘECLAVSKO: Opět upozorňujeme na další praktiky tzv. šmejdů.

V pondělí odpoledne v obci Bohumilice zazvonil u rodinného domu neznámý muž. Po otevření vstupních dveří uvedl majitelku domu v omyl tím, že jí prodal aviváže v hodnotě za částku 1500 korun. K tomu ještě dodal, že vše má dohodnuto s její sousedkou, kterou dokonce jmenoval a která si aviváže údajně od ní vyzvedne a peníze jí zaplatí. Nejen že zmiňovaná sousedka o ničem nevěděla a vše bylo smyšleno, ale cena těchto aviváží byla nepoměrně nižší, než podvodník požadoval.

V pondělí dopoledne zase jiný muž pod smyšlenou legendou, že je pracovník pojišťovny zazvonil na zvonek dveří bytu činžovního domu v Břeclavi. |Seniorce se také jako pracovník pojišťovny představil s tím, že jí pojišťovna bude vracet 700 korun. On pak má být prostředníkem a vše potřebné dokáže zařídit, K tomu ale potřebuje její občanský průkaz a částku 700 korun na úřední kolek. Důvěřivá žena mu tedy požadované vydala a od té doby neznámého muže již neviděla.

Varování policistů: Nikdy nepředávejte peníze nebo osobní doklady cizím lidem. Při určitých pochybnostech a jejich legendách neváhejte přivolat policisty.

Zdroj: www.policie.cz

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Chtěl prý přiletět

BŘECLAVSKO: Podvodník v roli známého zahraničního tanečníka a baviče vylákal více než padesát tisíc korun.  …