Cizinec převážel pervitin

BŘECLAVSKO: Soudce rozhodl o vzetí do vazby.

Mikulov – V pátek při provádění kontroly ze strany hlídky cizinecké policie došlo v Mikulově u bývalého hraničního přechodu k zadržení cizince. Třicetiletý muž cestoval mezinárodní autobusovou linkou z Bulharska do Německa. Ovšem lustrací policisté zjistili, že se na našem území nachází neoprávněně, a to v době trestu vyhoštění, který mu rozsudkem soudu byl v minulosti udělen.

Při prohlídce navíc policisté objevili v jeho osobních věcech igelitový sáček s krystalickou látkou. Provedeným narkotestem jsme ověřili, že se jedná o pervitin, což cizinec potvrdil. Věděl, že se přes území České republiky nesmí pohybovat a stejně tak si byl vědom toho, že vyváží přes hranice drogy.

Místo další cesty autobusem putoval cizinec do policejní cely. Případ si převzala služba kriminální policie a vyšetřování. Z úst vyšetřovatele si následně vyslechl obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy v souběhu s přečinem maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Včera jej eskorta předvedla k soudci, který rozhodl o vzetí do vazby.

Zdroj: www.policie.cz

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Chtěl prý přiletět

BŘECLAVSKO: Podvodník v roli známého zahraničního tanečníka a baviče vylákal více než padesát tisíc korun.  …