HC Lvi Břeclav z.s. …Souhrn výsledků HC Lvi Břeclav z.s. 21.1. – 22.1.

Souhrn výsledků hokejových týmů HC Lvi Břeclav za 21.1.- 22.1.

Milan Zoubek

Nemocemi oslabené kádry tento víkend moc nebodovali. Mistrovství krajů VTM ( Výběrů talentované mládeže) ročníku 2002 se zúčastnili tři břeclavští hráči a tři naši odchovanci.

3.třídy U9

Hokejisté z třetích tříd za dalším svazovým turnajem vyrazili v sobotu 21.1.2017 do Brna na Hokejové haly dětí a mládeže. Zde se nejprve oba týmy utkaly s týmy Hodonínu. Druhý zápas tým A nastoupil proti Vyškovu a  vybojoval si další vítězství. Tým B ve velmi vyrovnaném souboji první dvě třetiny velmi dobře rozjel hru a vítězil, bohužel v třetí třetině neudržel svůj náskok a podlehl týmu z Blanska.

4.třídy U10

Tým 4. tříd v neděli 22.1.2017 hostil na svém ledě tým Techniku Brno. Vzhledem k nemocnosti v týmu nastoupili hráči pouze ve dvou pětkách. Hned od prvních minut Lvíčata diktovala tempo hry  naši hráči a nad soupeřem vedli v prvních dvou třetinách. Třetí třetinu se tým Techniky rozjel a zvrátil konečný výsledek utkání a tím si z Břeclavi také odvezl vítězství.

Ml. žáci U12

Mladší žáci doma v neděli dopoledne přivítali Kroměříž.  Také jejich kádr nebyl úplný, neboť někteří hokejisté museli doplnit soupisku st. žáků. Ve vyrovnaném zápase jsme byli více vylučováni a hosté dokázali své nabídnuté výhody využívat. I přes snahu našich si hosté nakonec výhru vzít nenechali.

HC Lvi Břeclav : HK Kroměříž                4:7

St. žáci U14

Starší žáci, byli doplněni do zápasu s Kroměříží mladšími. Pět hokejistů základního kádru vyjelo na dvoudenní výjezd do Rakouska, po prvním zápase se vrátil z Vídně oproti předpokladům pouze jeden z nich k domácímu zápasu. I ve značně kombinované sestavě si naši hokejisté dokázali v utkání vytvořit tlak na soupeře. Hosté jsou ovšem známi svou bojovností a tak se nakonec soupeři rozešli smírně.

HC Lvi Břeclav : HK Kroměříž                6:6

Ml. dorost U16

Asi nejvíce zdecimovaný virovou epidemií z posledního týdne byl před víkendem kádr mladšího dorostu. Navíc tři hokejisté z tohoto kádru jeli do Ostravy reprezentovat Jihomoravský kraj v mistrovství  VTM. Celkem nám tak chybělo 7 hráčů. Kádr na první utkání doplnilo 5 hokejistů st. žáků. Pro druhý zápas ve Villachu nás odjíždělo z Vídně již pouze deset do pole. Bohužel viróza si vybrala daň ještě u dalších dvou hokejistů. Jeden se do rána dal ještě do kupy, druhý bohužel ve Villachu nastoupil pouze na začátku, pak to ji nešlo a tak se zápas dohrával pouze s devíti hráči.

Ve Vídni proti Tigers jsme byli dvě třetiny nepatrně lepším týmem. bohužel jsme svoji převahu nedokázali využít k nějakému odskočení ve skóre. Ve třetí části nám již docházeli síly a domácí nás přestříleli v poměru 22:7.

Ve Villachu jsme se drželi také dvě třetiny. I přes nabídnuté přesilovky stříleli branky pouze domácí hokejisté. Čestný gól se nám povedlo vstřelit až v závěrečné třetině. Z Rakouska jsme se tak vrátili bez bodu. Mladší dorost má příští týden volno, tak doufejme že se dá zdravotně do pořádku a ve zbývajících  třech zápasech doma se pokusí ještě zabojovat o postup do play off, které již nemá plně ve svých rukách.

EC Vienna Tigers : HC Lvi Břeclav         7:5 ( 1:1, 3:2, 3:2)

 EC VSV Villach : HC Lvi Břeclav            6:1 ( 1:0, 2:0, 3:1)

 

Muži

Muži v krajské lize jeli do Velké Bíteše pro klid do zbývajících zápasů. Smolné utkání pro naše Lvi. Domácí brankář dokázal v sobotu před svojí brankou postavit neprůstřelnou zeď. herně vyrovnaný zápas rozhodla střelecká potence domácích. Za šedesát minut jsme branku nedali. od druhé třetiny se to ovšem dařilo domácím, kteří v konečném zúčtování dosáhli na pět vstřelených branek. Lvi si snad spraví chuť  sobotu proti Blansku.

 

Mistrovství ČR krajských výběrů VTM ročník 2002

 V Ostravě se od pátku konalo mistrovství ČR krajských výběrů. Do konečných nominací se vešlo celkem 6 hráčů, kteří začínali psát své první hokejové krůčky v Břeclavi. 4 v dresu Jihomoravského kraje a po jednom v Moravskoslezském a Ústeckém dresu. D. Vaněk, hájící v letošní sezoně barvy chomutovských Pirátů byl nakonec nejšťastnějším, neboť právě Ústecký kraj se stal vítězem celého turnaje. Kraj Jihomoravský skončil nakonec v pořadí 10. místo.

Statistika našich:

  1. Zapletal ( HC Lvi Břeclav)   4 zápasy (1 +0), body plus mínus   +1, 0 trestných minut
  2. Topolanský ( HC Lvi Břeclav) 4 zápasy ( 0+0), body plus mínus   +1, 0 trestných minut
  3. Schweitzer ( HC Lvi Břeclav) 4 zápasy ( 0+0), body plus mínus    -4, 2 trestné minuty
  4. Sedlák ( HCM Warrior Brno) 3 zápasy ( 0+0), body plus mínus   +1, 0 trestných minut
  5. Koubek ( HC AZ Havířov) 5 zápasů ( 0+0), body plus mínus   +3, 0 trestných minut
  6. Vaněk ( Piráti Chomutov) 5 zápasů ( 1+1), body plus mínus  + 9, 0 trestných minut

Pozvání na domácí zápasy v tomto týdnu:

V sobotu 28.1 od 17:00 se pokusí muži spravit chuť proti HC Dynamiters Blansko  

 V neděli 29.1. od 10:30 minihokejový turnaj 2. tříd soupeři VSK Technika Brno, MBK Vyškov a SHKm Hodonín 

od 15:30 přivítá U18starší dorost  tým SK Karviná

V sobotu 28.1.  od 10:00 se uskuteční akce  ČUS a ČSLH Týden hokeje

na zimním stadionu v Břeclavi od 10:00 pro děti 4 – 8 let věku, k představení hokeje.

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Inline hokej – sezona 2024

Od sezony 2024 dochází k úpravám některých pravidel soutěží inline hokeje v Česku i v …