K šestnácti stávajícím městům v 3D rozměru Mapy.cz se přidaly i města Břeclav a Hodonín

Trojrozměrně si tak nově prohlédnete třeba břeclavský kostel sv. Václava nebo hodonínskou secesní radnici. Zpřístupněna byla také další čtyři města: Nymburk, Uherské Hradiště, Olomouc a celé Brno. Druhé největší město České republiky mělo 3D rozměrem pokryto doposud pouze historické centrum, severní a západní část města.

Lidé si mohou 3D model měst Břeclav a Hodonín natočit ze všech stran, naklonit nebo si přizpůsobit výšku, ze které se chtějí na města dívat. Trojrozměrné zobrazení umožňuje lepší představu o terénu. Seznam.cz dále plánuje 3D modely více jak 250 obcí a měst. Nejbližší na řadě jsou Přerov, Šumperk, Vsetín, Zlín, Znojmo a Krnov.

Dodnes si mohli návštěvníci Mapy.cz prohlédnout v trojrozměrném zobrazení Prahu, České Budějovice, Hradec Králové, Pardubice, Karvinou, Havířov, Kroměříž, částečně Brno, ale i menší města, která jsou zajímavými turistickými lokalitami, jako je Kutná Hora, Litoměřice, Kadaň, Aš, Český Krumlov, Hluboká nad Vltavou, Telč a Špindlerův Mlýn. Třeba Kutnou Horu si v 3D zobrazení od začátku roku prohlédlo téměř 6 000 lidí, Litoměřice 5 200 a Český Krumlov byl v 3D zobrazen v takřka 4 500 případech.

 

Pozn.

Potíže se zobrazováním 3D: Pro zobrazení 3D mapy je zapotřebí, aby váš prohlížeč správně zvládal WebGL. Tato technologie je závislá jednak na podpoře v prohlížeči a jednak na grafické kartě. Pokud vám tedy nefunguje, můžete zkusit následující:http://napoveda.seznam.cz/cz/3d-mapa/

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Expediční kamera

BŘECLAV / Městská knihovna Břeclav pátek 22. 3. 2024 / 17:00 Expediční kamera je filmový …