O nadcházejícím víkendu si mohou milovníci vína vybrat z bohaté nabídky vinařských akcí. Foto: archiv

Kam o velikonočních svátcích za vínem?

Břeclavsko – Nabídka je opravdu široká, můžete si vybrat z patnácti akcí, kde naši vinaři budou prezentovat své vzorky.

Velikonoční košt vín v Zaječí

Od 18. 4. do 21. 4. si můžete ve Vinařství U Kapličky užít již tradiční košt vín z produkce tohoto vinařství. K poslechu bude hrát cimbálová muzika a v restauraci bude připraveno velikonoční menu.
www.vinarstviukaplicky.cz

Jarní otevřené sklepy v Moravské Nové Vsi

V sobotu 19. dubna se ve vinařské obci Moravská Nová Ves otevře všem návštěvníkům 20-25 vinných sklepů a místní vinaři budou připraveni nabídnout k degustaci nejen svěží mladá vína ročníku 2013, ale i vína starší. Zahájení akce je plánováno na 10.00, předpokládané ukončení v 19 hodin. Připraveno bude občerstvení s krajovými specialitami a kulturní program s vystoupením cimbálové muziky.
www.vinarimnves.cz

Tradiční výstava pálavských vín v Pavlově

Tradiční výstava pálavských vín se uskuteční v Pavlově v sobotu 19. 4. od 10 hodin v kulturním domě, chybět nebude cimbálová muzika. Bude zde vystaveno přes 500 vzorků vín z Pálavy i širšího okolí, vč. zahraničních vzorků.

Velikonoční otevřené sklepy ve Valticích 

Cech valtických vinařů pořádá v sobotu 19. 4. putování po sklepech a vinotékách ve Valticích. Začátek akce v 10.00.

Košt v Podivíně

Sdružení vinařů a město Podivín zvou na místní výstavu vín, která se uskuteční v neděli 20. dubna v Městské hale od 9.00 do 20.00. Vstupné 150 Kč jednotlivec, 250 Kč manželská dvojice. V odpoledních hodinách zahraje cimbálová muzika Katrán.

40. Velikonoční výstava vín v Dolních Věstonicích

Tradiční 40. velikonoční výstava vín z pálavské oblasti a okolí se uskuteční v neděli 20. 4. od 9.00 v sále kulturního domu. V průběhu výstavy zahraje cimbálová muzika Břeclavan.

49. výstava vín v Šitbořicích

Již 49. místní výstava vín začne v neděli 20. 4. v 10 hodin v sokolovně. Od 14.00 do 18.00 bude hrát cimbálová muzika Lália. Večer následuje taneční zábava od 20 do 3.00, hrát bude Dambořanka.

Tradiční velikonoční výstava v Rakvicích

Vinaři z Rakvic srdečně zvou všechny příznivce a milovníky vína na tradiční velikonoční košt. V neděli 20. 4. 2budou v sále sokolovny k ochutnání stovky vzorků od místních i okolních vinařů a vinařských firem. Začátek v 10.00 hod. Zahraje i cimbálová muzika.

Tradiční velikonoční výstava vín v Šakvicích

V neděli 20. 4. se koná tradiční velikonoční výstava vín v Šakvicích. Akce se koná při příležitosti 50. výročí založení místní organizace ČZS Šakvice. Začátek je v 10 hodin. V odpoledních hodinách hraje cimbálová muzika Lašár.

Velikonoce a víno v Moravské Nové Vsi

Velikonoční neděle je jako stvořená k ochutnávce vína, přijeďte mezi sklepy do Výmolu v Moravské Nové Vsi. Začátek akce v 10.00, ukončení v 18.00.

Velikonoční výstava vín v Uherčicích

Košt v Uherčicích se koná 20. 4. od 10 hodin v kulturním domě. Ke zpěvu i poslechu zahraje cimbálová muzika Hudci z Kyjova, občerstvení a bohatá tombola zajištěny.

Velikonoční výstava vín v Bořeticích

Tradiční velikonoční výstava vín, kterou pořádají SSRKH a Obec Bořetice se uskuteční v neděli 20. 4. od 9.00 do 20.00 v kulturním domě. K poslechu zahraje od 14.00 cimbálová muzika.
www.republikakravihora.cz

Výstava vín v Drnholci

ČZS Drnholec pořádá dne 20. 4. tradiční Velikonoční výstavu vín. Začátek v 10.00 hod. v sále kulturního domu. K poslechu hraje cimbálová muzika, vystoupí i dětský soubor Jarabáček.

Košt v Dolních Dunajovicích

Tradiční, již 36. místní výstava vín, se uskuteční na Velikonoční neděli v sále místního kina.
www.czsdd.cz

Košt v Boleradicích

Vinařský spolek Boleradice vždy o Velikonocích pořádá soutěžní přehlídku vín nejen svých členů. Výstavy se zúčastňují i vinaři z okolí. Letos se uskuteční v neděli 20. dubna v kulturním sále obecního úřadu

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Peníze letadlem nepřiletěly

HODONÍNSKO: Investování do kryptoměn přineslo během krátké doby nemalé ztráty.  Čtvrt roku žil šedesátiletý muž …