il.foto: Španělská Segovia

Po španělské Segovii přijdou na řadu Velké Pavlovice

Velké Pavlovice – Projekt s názvem „E-learning in school practise in modern secondary schools across Europe: Let us take up the challenge together“ probíhá na Gymnáziu ve Velkých Pavlovicích od září 2014 do konce srpna 2016.

Cílem tohoto projektu je zlepšit flexibilitu učebních a vyučovacích procesů, zvýšit efektivnost komunikace (z důvodu multilingvistiky je komunikačním jazykem anglický jazyk), tradiční výuku podpořit implementací e-learningových nástrojů a metod, zlepšit úroveň ICT dovedností studentů i učitelů a v neposlední řadě zlepšit přístup k celoživotnímu vzdělávání.
Očekávaný dopad by projekt měl mít i na širší veřejnost: představení inovativních e-learningových nástrojů a metod ve školách a možnost zapojení veřejnosti do projektu (online kurz angličtiny).
Do projektu je zapojeno šest škol v šesti zemích: kromě našeho gymnázia jsou školy v Polsku (Zespol szkol Im.Marii Sklodowskiej-Curie, Dzialoszyn), Turecku (Uzunköprü MMMTAL, Uzunköprü ), Řecku (1 epal peiraia, Peiraias), Rumunsku (Scoala Gimnaziala, „Ion Tuculescu“, Craiova ) a Španělsku (Instituto de educación secundaria „María Moliner“, Segovia).

Další setkání v rámci evropského projektu ERASMUS+ se odehrávalo v historickém španělském městě Segovia, v regionu Kastilia a Leon ve dnech 8. – 13. března 2015.
Stěžejní částí pětidenního programu byla práce nad strukturou projektu. Skupinové činnosti, brainstorming i prezentace postupně přinášely další nápady a podněty. Projekt Erasmus + má přispět především ke sdílení elektronických materiálů mezi studenty a vyučujícími všech zapojených škol. Během jednání se konkretizovala témata a zaměření materiálů, rovněž jejich jazyk. Nedílnou součástí byla diskuse nad dosahem projektu, který pochopitelně nemůže zůstat redukován pouze na prostor jednotlivých škol, ale jeho působení se rozšíří i na město či region.

Pochopitelně že projekt přináší i poznávání nových míst, zvyklostí a historie. Segovia patří k nejkrásnějším a nejnavštěvovanějším místům Španělska. Najdete ji obklopenou zasněženými vrcholky hor v hornaté krajině. Nejznámější dominantou města je římský aquadukt, který návštěvník města spatří nejdříve. Ale Segovia se pyšní mnoha dalšími pamětihodnostmi: poslední gotickou katedrálou, jejíž věž sahá 163 metrů vysoko, sídelní hrad španělských králů. A právě ten je možná nejznámějším hradem: pro svou originální krásu si jej Walt Disney zvolil jako vzor pro hrad ve svých animovaných pohádkách.
Následující setkání, tentokrát i se studenty zúčastněných zemí, se bude odehrávat na gymnáziu ve Velkých Pavlovicích ve dnech 19. – 24. dubna 2015. Studenti během pěti pracovních dnů propojí své znalosti v IT oblasti, seznámí se s naším městem i jeho okolím a snad i naváží nová přátelství.

Mgr. Pavla Míchalová

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Peníze letadlem nepřiletěly

HODONÍNSKO: Investování do kryptoměn přineslo během krátké doby nemalé ztráty.  Čtvrt roku žil šedesátiletý muž …