Petra Hůlová míří do Velkých Pavlovic

Velké Pavlovice – Obyvatelé Velkých Pavlovic a přilehlého okolí přivítají v úterý 24. března spisovatelku Petru Hůlovou. Mohou se těšit na autorské čtení i besedu.

Velkopavlovičtí oslaví „březen, měsíc knihy a čtenářů“ ve velkém.  Po sérii úspěšných autorských čtení spisovatelů Jaroslav Rudiše, Michal Viewegha, Vlastimila Vondrušky či Nadi Horákové, navštíví Velké Pavlovice hned dvě autorky. Kromě Haliny Pawlowské, která se 19. března představí se svým pořadem „Chuť do života“, přišla řada i na Petru Hůlovou. Organizátoři, tedy městská knihovna a gymnázium, tak dodržují tradici, kdy se snaží každý půlrok představit čtenářům zajímavého autora či autorku.

Mladá spisovatelka má na svém kontě již několik čtenářsky úspěšných knih. Milovníkům četby určitě neunikly románové tituly jako Stanice Tajga, Umělohmotný třípokoj nebo nejnovější Macocha. Petra Hůlová je ceněná i v kruzích literární kritiky, je držitelkou Ceny Josefa Škvoreckého, Ceny Jiřího Ortena a již autorčina prvotina, Paměť mojí babičce, vybojovala cenu Magnesia Litera v kategorii Objev roku.

Petra Hůlová je mimo jiné i vášnivá cestovatelka, několik let žila v USA, navštívila Mongolsko, kde se nechala inspirovat pro svá díla. Určitě tedy bude o čem si povídat.

Beseda se Petrou Hůlovou se uskuteční v úterý 24. března od 17 hodin ve výstavním sále Městského úřadu Velké Pavlovice.

Eliška Mainclová

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Otevírání Lichtenštejnských stezek 2024

BŘECLAV V sobotu 27. dubna se opět otevřou Lichtenštejnské stezky, tentokráte se sejdeme na prostranství …