MIKULOV – U hotelu Zámeček v sobotu voněly desítky gulášů a tísnily se tisíce návštěvníků z celé republiky i ze zahraničí Přijely totiž na 7. ročník Pálavského gulášfestu!
O voňavé pokrmy se jim postaralo 21 kuchařských týmů, které od rána připravovaly ve svých kotlích nejrůznější guláše. Porota nakonec Řádem zlaté vařečky a krásným broušeným pohárem ocenila guláš týmu Slunečnice Hostinec. Hodnotil se také vzhled stánku a zde se nejvíce líbili kuchaři s názvem Oleo Mexicano. Žízeň mohli návštěvníci hasit také letošním mladým vínem pod značkou Moravské božolé, které teklo také z místní hotelové kašny.
Součástí Pálavského gulášfestu byla tradičně i soutěž v konzumaci gulášů na čas. Nejlépe si vedl zkušený jedlík Jaroslav Němec z Bystrého, který tři misky guláše, krajíc chleba a půllitr piva zvládl spořádat za zhruba minutu a půl.