Guláše byly různé... Foto: Jiří Holobrádek

Na Gulášfestu nedal vítěz v soutěži jedlíků svým soupeřům sebemenší šanci

MIKULOV – U hotelu Zámeček v sobotu voněly desítky gulášů a tísnily se tisíce návštěvníků z celé republiky i ze zahraničí Přijely totiž na 7. ročník Pálavského gulášfestu!

O voňavé pokrmy se jim postaralo 21 kuchařských týmů, které od rána připravovaly ve svých kotlích nejrůznější guláše. Porota nakonec Řádem zlaté vařečky a krásným broušeným pohárem ocenila guláš týmu Slunečnice Hostinec. Hodnotil se také vzhled stánku a zde se nejvíce líbili kuchaři s názvem Oleo Mexicano. Žízeň mohli návštěvníci hasit také letošním mladým vínem pod značkou Moravské božolé, které teklo také z místní hotelové kašny.

Součástí Pálavského gulášfestu byla tradičně i soutěž v konzumaci gulášů na čas. Nejlépe si vedl zkušený jedlík Jaroslav Němec z Bystrého, který tři misky guláše, krajíc chleba a půllitr piva zvládl spořádat za zhruba minutu a půl.

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Na hony chodí kromě myslivců také policisté

BŘECLAVSKO: Jihomoravští policisté i tento víkend vyrazili do terénu, aby zkontrolovali, zda myslivci dodržují v …