Letošní již šestý ročník Mikulovského gourmet festivalu bude velkolepou oslavou kvalitní moravské kuchyně, která připomene napoleonské války na Moravě, a jejího snoubení se skvělými moravskými víny. Začíná v pátek 5. června a potrvá celý víkend.
Třídenní kulinářská oslava bude probíhat ve vyhlášených mikulovských restauracích, kde vybraní mistři kuchaři, členové národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů, připravili moravské pokrmy v moderním stylu v kombinaci tradičních moravských odrůd.
Přípravu jídel podávaných během festivalu mají na starosti členové Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky: Jan Horký, Martin Svatek, Miroslav Husák, Petr Vlásek, Jaroslav Kozdělka, Patrik Bečvář a Radek David. Festivalové menu bude vedle již zmíněné restaurace Sojka a restaurace na Kozím hrádku nabízet pět dalších mikulovských restaurací: hotel Marcinčák, hotel Maroli, Zámecká restaurace, restaurace Aquarium Relax a rybí restaurace u lomu – Mariánský mlýn