JAK UDĚLAT KVALITNÍ VÍNO BEZ KOMPROMISŮ? ODPOVĚDI POSKYTNE SPECIÁLNÍ VINAŘSKÝ WORKSHOP

Lednice – V Lednici se v týdnu od 19. do 22. května uskuteční speciální série přednášek pod názvem „Kvalitní víno bez kompromisů“. Akce je zaměřená na odbornou veřejnost z řad vinařů, studentů a dalších zájemců o informace z vinařského světa. Kromě tuzemských přednášejících se zde o své zkušenosti a nejnovější poznatky se podělí i zástupci zahraničních firem z Německa, Maďarska, Francie a Itálie.

Workshop poradí jak se zorientovat ve vinařské legislativě, jak čerpat dotace, jaké jsou aktuální technologické novinky nebo jaké poznatky přináší poslední vědecké výzkumy.Připravila ho Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity společně s firmou BS Vinařské potřeby.

Bude probíhat od pondělí do čtvrtka, denně od 9 hodin v budově D (místnost DP1), Zahradnické fakulty v Lednici. Vstup je zdarma.

Více informací na www.vinarskepotreby.cz nebo na www.zf.mendelu.cz
Kapacita: 80 míst, místo si prosím rezervujte na konkrétní den (dny) do 16. 5. 2014 e-mailové adrese xvojtisk@mendelu.cz nebo marketing@vinarskepotreby.cz
Program workshopu

Pondělí 19. 5. 2014
9:00 Víno a legislativa – Ing. Bronislav Pavelka – Státní zemědělská a potravinářská inspekce
10:30 Vinařská evidence – Ing. Zdeněk Pavlů – Státní zemědělská a potravinářská inspekce
12:00 Změny a možností dotací – Ing. Martin Puček – Svaz vinařů ČR

Úterý 20. 5. 2014
9:00 Příjmové linky a lisy novinky a trendy – Ondřej Brdečko – HM Hodonín
10:00 Příjmové linky a lisy novinky a trendy – Giovanni Marino, Marek Grbavčic – Enoveneta,
ABC kovopit
12:30 Desková filtrace – Ing. Martin Sopouch – Hobra Školník
13:30 Cross – flow filtrace – Mgr. Tomáš Nevídal – HM Hodonín
14:30 Sledování produkce oxidu uhličitého při fermentaci – Ing. Mojmír Baroň, Ph.D. – Mendelu
Středa 21. 5.
9:00 Pachuť ve víně není vždy jen problémem zátky a 2,4,6-trichloroanisolu (TCA) – nejnovější výzkumy – Dr. Claus Fischer, Robert Vyhoda – Ohlinger Německo/SLFA Neustadt, BS vinařské potřeby s.r.o.
11:00 Smartvineyard online systém pro ochranu vinice – optimalizace použití ochranných prostředků, cesta ke zdravějším hroznům – Csaba Árendás – QuantisLabs Ltd. Maďarsko

Čtvrtek 22. 5. 2014
9:00 Výhody používání sudů při zrání bílých vín – Dr. Andrei Prida, Ing. Miloš Vidlář– Seguin Moreau Francie, BS vinařské potřeby s.r.o.
11:00 Výroba bílých vín, určených pro delší zrání – Dr. Stefano Masullo, Ing. Miloš Vidlář – Esseco Itálie, BS vinařské potřeby s.r.o.

Kateřina Martykánová

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

17. LISTOPAD VZPOMÍNKOVÝ AKT

BŘECLAV 17.11.2018 (16:00–16:45) 17. listopad, ve světě známý jako Mezinárodní den studenstva, se v České …