Gastronomie

Zítra Ochutnávka mladých vín a zabijačkové speciality

TÝNEC / Hradíštěk 10. 12. 2016 – 9.00 Vinaři z Týnce pořádají Ochutnávku mladých vín a zabijačkové speciality. Bude otevřeno asi 10 sklepů a vystavovat svá vína bude asi 13 vinařů. Začátek je v 9.00 hod. Dále bude možné ochutnat zabijačkové speciality. Svařené víno je samozřejmostí.  

Číst více »

Nejlepší guláše jsou z Mikulova

MIKULOV Letošní devátý ročník Pálavského gulášfestu se v Mikulově opět vydařil a trhal rekordy. Skvělé počasí a dobré renomé tradiční akce přilákaly do areálu hotelu Zámeček na čtyři tisíce návštěvníků. „Letos poprvé jsme zavedli symbolické vstupné padesát korun. Ani to však lidi neodradilo, naopak. Ale tak hojná účast a spokojenost všech nás těší. Atmosféra byla úžasná až do nočních hodin,“ řekl organizátor a prezident Pálavského gulášfestu Josef Ševčík. Jednotlivé soutěžní týmy, které si vyzdobily svůj stánek a jejichž členové vařili …

Číst více »

Víno a dýně v Moravské Nové Vsi

MORAVSKÁ NOVÁ VES 29. 10. 2016,  začátek akce v 11:00 hodin Dýňové speciality už neodmyslitelně patří k našemu podzimnímu dni mezi sklepy… možná bude ještě i burčák…… K dobré náladě zahraje živá muzika od 13:00 hodin. Připraveny budou dýňové speciality! Občerstvení bude připraveno z několika druhů dýní. Můžete ochutnávat a porovnávat nejen víno…. Těšit se můžete na dýňovou polévku, dýně na sladko i na slano…..nebojte se, bude i tradiční občerstvení. Dýně jsou doma s láskou pěstované…. Otevřeno bude již tradičně …

Číst více »

Soutěžní týmy již ladí formu na nejlepší kotlíkový guláš

MIKULOV Vyhlášený mezinárodní Pálavský gulášfest se blíží. V sobotu 22. října se bude konat v areálu hotelu Zámeček již po deváté. Koštovat se však nebudou jen guláše, ale také „Moravské božolé“ a na řadu přijdou i soutěže. V loňském roce se vařilo v dvaapadesáti kotlících. „Soutěžní týmy dorazily jak z Moravy, Čech, Slovenska a Rakouska, tak zde byli i zástupci z Maďarska. Mlsné jazýčky návštěvníků zkonzumovaly přes deset tisíc porcí této mezinárodní pochutiny, přičemž jedna porce je čtvrtina žufánku,“ řekl …

Číst více »

Polévka cup 2016

LADNÁ sobota 15. 10. 2016 od 11 hodin Hostinec U Parku SOUTĚŽ VE VAŘENÍ POLÉVEK přihlásit se můžete do 10.10.2016 – Hostinec U Parku PROGRAM 11.00 – zažehnutí ohně pod kotlem od 14.00 – ochutnávka polévek (porce 15 Kč) 16.00 – vyhlášení výsledků a předání cen od 12.00 hraje skupina ČTYŘLÍSTEK a moderuje Jan Čápek  

Číst více »

Fazola fest a 28. říjen

HLOHOVEC – 28. října 2016 Drazí přátelé a příznivci naší práce a činnosti Rok s rokem se sešel a za měsíc si připomeneme další výročí vzniku republiky, tentokrát již 98. Protože je to den státního svátku a pzvánka na Hrad, a hlavně na bohatě prohýbající se stoly rautu, se někam zatoulala, tak jsme se rozhodli Vás pozvat i s Vašimi polovičkami na I. ročník FAZOLAfestu. Jedná se o soutěžní přehlídku pokrmů z fazolí, které si vaříváte doma nebo máte rádi. …

Číst více »

Letošní Dny židovské kultury budou plné tance, kulturních i gastronomických specialit

MIKULOV Dějiny hebrejského obyvatelstva v Mikulově, jejich osudy i rozmanitost kultury a gastronomie, život v současném Izraeli, to vše si připomene již devátý ročník festivalu Dny židovské kultury. Ten se na různých místech v Mikulově uskuteční ve dnech 23.–25. září. Návštěvníci se mohou těšit na divadlo, besedy, koncerty, ochutnávku židovských pokrmů, na taneční vystoupení či prohlídku židovských památek. „Novinkou letošní ročníku je větší možnost aktivního zapojení veřejnosti. Doufáme, že program, který jsme připravili, včetně výuky židovských tanců, návštěvníky zaujme a …

Číst více »

Mikulov už počtvrté provoní sýry

MIKULOV Víkend 17. a 18. září bude v Mikulově patřit už počtvrté festivalu sýrů a malých sýrařů z Čech, Moravy a Slovenska. Akci pořádá mikulovské konvivium Slow Food Pálava, Svaz faremních zpracovatelů a SPŠ mlékárenská v Kroměříži. Partnerem festivalu je i letos společnost ProBio. Vzhledem k tomu, že září je letos měsícem biopotravin, bude i na sýrařské tržnici zvláštní zóna biosýrů. Další z partnerů festivalu, sdružení Degustarium, nabídne návštěvníkům vybraná vína z Podpálaví. „Kromě očekávané dvacítky sýrařů nabídku doplní marmelády …

Číst více »

Zítra Chilli fest + bleší trh

BŘECLAV /areál Pod Zámkem 10. 9. 2016 Soutěžní přehlídka pokrmů s pálivými papričkami spojený s bleším trhem. Hudební doprovod. Vstup zdarma. 8.00 Zažehnutí kotlů soutěžních týmů 11.00 Uvedení stánků do provozu, zahájení BLEŠÍHO TRHU pod taktovkou Petra Vlasáka. MC Lvíček Dyjáček zahájí svůj celodenní BOHATÝ PROGRAM PRO DĚTI. 13.00 Start OCHUTNÁVEK jídel soutěžních pokrmů. 14.30 Soutěž MISS CHILLI. 17.00 Soutěž CHILLI GURMÁN, pouze nejsilnější jedinec přežije. 18.00 Koncert maďarské kapely MINDIGMÁS. 19.00 Vyhlášení výsledků kuchařské soutěže CHILLI GURU a předání cen. …

Číst více »

Soutěž gulášů a burčáků v Týnci

TÝNEC Moravský rybářský svaz p.s. Týnec a Vinaři z Týnce pořádají 17.9.2016 SOUTĚŽ GULÁŠŮ A BURČÁKŮ v areálu Velkého Hradíštku. Program: 12 – 15 hodin – soutěžní klání ve vaření guláše 15 – 17 hodin – ochutnávka gulášů a burčáků 17 – 18 hodin – vyhlášení vítěžů 18 hodin – volná zábava za doprovodu country kapely ČTYŘLÍSTEK Vstupné 100 Kč + možnost zakoupení degustačních kupónů za 15 Kč (guláš, burčák). Akce je realizována za podpory Vinařského fondu. Zdroj: www.wineofczechrepublic.cz

Číst více »