Co čeká Lvice v sezóně 2022/23

Práce na ZS ukončeny, led je hotový. Od pondělí 5.9. 2022, začínají všem kategoriím tréninky na zimním stadionu v Břeclavi

Břeclavské Lvice mají před sebou další rok v 1. lize žen. Soutěž dostala nový formát. Nově bude letos v tříkolovém systému a tak čeká břeclavské hokejistky velká porce zápasů. Do konce roku 2022 bude v soutěži odehráno hned 14 z plánovaných 21 kol se začátkem 17. září a s tím, že poslední utkání roku bude ve středu 21.12 2022. Následovat bude dlouhá pauza a další soutěžní kolo se má odehrát poslední lednový víkend. Základní část končí uprostřed března víkendem 18.3. – 19.3. 2023.

 Úplnou novinkou je, že od ročníku soutěže 2023/2024 má být extraliga žen rozšířena na šest týmů a tím pádem v této sezóně vítězové 1. ligy mají automatický postup do extraligy.

Lvice budou mít v tomto ročníku stejné soupeřky. Úpravou technických norem je po delší době opět povolena možnost střídavých startů mezi ženskými soutěžemi. Vzhledem k velké vzdálenosti od jediného extraligového celku z Moravy až v Karviné je ovšem využití této novinky pro Lvice spíše v teoretické rovině.

 V kádru pro tuto sezónu má klub sice absence, ale z ryze radostných důvodů. Dvě Lvice očekávají přírůstek do rodiny. Novou tváří bude slovenská hráčka Sofia Matijková, kterou Vám představíme v krátkém rozhovoru co nejdříve. Také je v jednání jeden zajímavý návrat do modrožlutých barev.

 Vzhledem k probíhající rekonstrukci Fosfa Arény v Břeclavi se tým připravoval ryze individuálně. Pouze hráčky nastupující v chlapeckých soutěžíš již ve svých klubech trénovaly na ledové ploše. Start do soutěže tak pro břeclavský tým rozhodně nebude lehký.

 Termíny všech zápasů břeclavských Lvic naleznete v dohledné době na webových stránkách hclvibreclav.cz.  Na jednotlivá domácí utkání budou jistě i pozvánky na sociálních sítích pod hlavičkou klubu.

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Autorské čtení

BŘECLAV / Městská knihovna Břeclav úterý 23.4.2024/ 17:00  MUDr. Danuše Dedková bude povídat o městě na …