MUZEJNÍ NOC – 180 LET S VLAKY

BŘECLAV / Městské muzeum a galerie

Městské muzeum a galerie Břeclav, příspěvková organizace, se již podesáté zapojuje do Festivalu muzejních nocí a srdečně Vás zve dne 7. června 2019 na pěší zónu u gymnázia, kde se uskuteční břeclavská muzejní noc. Vzhledem k letošnímu výročí příjezdu prvního vlaku do stanice Břeclav nese tento ročník podtitul 180 let s vlaky.

Muzejní noc bude zahájena v 17:00 na hlavním pódiu u gymnázia, kde vystoupí brněnská jazzová kapela Perfect time. V 17:15 budou vyhlášeny výsledky výtvarné soutěže Železniční stanice Břeclav-180 let s vlaky a na pódiu oceníme výherce.

V přilehlém parku návštěvníky čeká bohatý doprovodný program. Děti se mohou projet na Sičově drobné železnici. Chornický železniční klub představí železniční zabezpečovací zařízení a na stanovišti Českého červeného kříže si mohou zájemci pod odborným dohledem osvojit poskytnutí první pomoci. V době konání muzejní noci bude přístupná také nádražní kaple sv. Cyrila a Metoděje, kde je připraveno několik hudebních vystoupení.

V 18:00 Vás zveme do pavilonu v parku na „Pohádky o mašinkách“ v podání Divadla Tramtárie. A na stejném místě v čase 20:00 vystoupí Divadelní soubor Břetislav s hrou „Na viděnou, sbohem“.

V čase 10:00-17:00 můžete v tento den zdarma navštívit výstavy v Muzeu pod vodárnou, Synagoze Břeclav či na Lichtenštejnském domě, kde budou vystaveny výtvarné práce ze soutěže Železniční stanice Břeclav.

Festival muzejních nocí 2019 pořádá Asociace muzeí a galerií České republiky s podporou Ministerstva kultury ČR. Břeclavská muzejní noc je spolufinancována Jihomoravským krajem.

 

V případě nepříznivého počasí se část programu přesouvá do prostoru Dělnického domu (Žerotínova 702, Břeclav).

Zdroj: www.muzeumbv.cz

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

70 let volejbalu na Lokomotivě si připomněly také žákyně z osmi klubů Jižní Moravy

BŘECLAV V sobotu 13. 4. 2024 se uskutečnil k příležitosti oslav sedmdesátého výročí vzniku volejbalového …