HC Lvi Břeclav z.s. – souhrn výsledků 11.11. – 13.11.

HC Lvi Břeclav z.s.  Souhrn výsledků  11.11. – 13.11.

Milan Zoubek

 Minihokejové turnaje U9 a U10:

O tomto víkendu se minihokejových klání zúčastnila družstva 3. a 4. tříd.

Oba týmy zajížděli na led sousedního Hodonína. Nejprve v sobotu naši čtvrťáci, kteří se utkali s domácími Drtiči a Technikou Brno. Tak jako většina týmů v soutěži se i naši již při trénincích začínají soustředit na hru na velkém hřišti a tyto turnaje jsou tak už brány jako zpestření tréninkového procesu. Pro naše barvy to byl také poslední minihokejový turnaj. První zápas na velkém hřišti nás čeká také v Hodoníně již 26.11.

Lvíčata ze 3.tříd sehrála zápasy s HC Znojemští Orli , EAC Junior Capitals „A“ a „B“ a Hodonín „B“. Náš tým A tentokrát dokázal ve vyrovnaném souboji s přehledem porazit HC Znojemské Orli. V souboji s Junior Capitals  sice již náš tým nedokázal zopakovat výhru, avšak tato hra byla velmi svižná, bojovná a nerozhodný stav po prvních dvou třetinách všem ukázala velký výkonnostní posun našich Lvíčat. Za což tedy všem hráčům a brankářům patří velká pochvala.

 Ml. žáci U12

 V sobotu 13.11. přivítali doma mladší žáci tradičního rivala a to brněnskou Techniku. Ve vyrovnaném zápase, který nabídl spoustu šancí na obou stranách se o body bojovalo až do posledních vteřin. V utkání o něco hokejovější hosté nakonec dokázali udeřit dvěma brankami v posledních dvou minutách. Na což naši již odpověď nenašli.

HC Lvi Břeclav : VSK Technika Brno    4 : 6

 St. žáci U14

 Starší žáci v zápase se stejným soupeřem byli favority. To se také ukazovalo po celou dobu utkání. Brankář hostů ovšem čaroval a po čtyřiceti minutách stále držel akcie hostí velmi vysoko, neboť ze spousty našich šancí pustil za záda pouze jediný puk. Střelecké prokletí jsme zlomili až ve třetí třetině, když se nám povedlo skórovat hned čtyřikrát. Lvíčata si tak v tabulce ze druhé pozice stále hlídají s minimálním odstupem vedoucí Vsetín.

HC Lvi Břeclav : VSK Technika Brno    5 : 0

 Ml. dorost U16

Mladší dorost dokázal doma podruhé po sobě bodovat. Spojený tým rezervy hokejové Red Bull akademie ze Salzburgu a hokejistů s Zell am See byl zaskočen naším nástupem. Již v čase 1:32 jsme vedli 2:0 a trenéři soupeře byli pro probrání týmu nuceni vyměnit brankáře a své hráče hlasitě usměrňovat.  Nadále jsme měli převahu, ale gólově jsme se již nemohli prosadit. Hosté se začali osmělovat až od poloviny první třetiny. Zejména hráč s č. 12 Altukhov nám začal dělat potíže a v čase 19:59 projel téměř celé hřiště krásnou střelou snížil. Od druhé třetiny byl zápas ve znamení naší převahy, ale vesměs bez pořádné finální přihrávky. Se střeleckými pokusy si brankář soupeře dokázal poradit. Až po 30. minutě se nám povedlo opět dvakrát rozvlnit síť. Ani třetí část nepřinesla zlepšení finální fáze naší hry, ale soupeř se také k výraznějším šancím nedostával. Hosté pouze z jedné skrumáže dokázali vytěžit jedinou branku poslední části hry.

HC Lvi Břeclav : SPG Red Bull Salzburg/ EKZ Zell am See    4 : 2 ( 2:1, 2:0, 0:1)

 St. dorost U18

Starší dorost měl na programu dvě domácí utkání. V pátek a v neděli do Břeclavi přicestovali dva nejvýše postavené týmy tabulky, a nás tedy nečekalo nic lehkého.

V pátek hosté z Poruby našim ukázali již v první části jak využít našich chyb. Do 7. minuty třikrát dokázali ujet do přečíslení a skórovat. Naši se také trefili, ale do konce první dvacetiminutovky bylo na světelné tabuli skóre 2:5. Od druhé třetiny se náš výkon zlepšil a se soupeřem jsme již drželi krok. K nějakému obratu to však již nevedlo a hosté potvrdili svoji pozici v tabulce.

V neděli jsme měli první třetinu proti druhé Opavě ještě horší. 0:6 bylo možná až příliš kruté. Opět se naši se hrou soupeře srovnali až od druhé třetiny. I Opava tak na našem ledě potvrdila roli favorita a vcelku bez potíží na našem ledě zvítězila.

HC Lvi Břeclav : HC RT Torax Poruba             3 : 8 ( 2:5,. 0:1, 1:2)

 HC Lvi Břeclav : Hokejový klub Opava s.r.o.     2 : 10 ( 0:6, 1:2, 1:2)

 

Muži

V sobotu přivítali Lvi doma Uh. Hradiště. Po minulém zápase se očekávalo v hledišti opět naše útočné představení. Herní převahu jsme měli i v tomto zápase. Na branky jsme se ovšem tentokrát musel nadřít. Se spousty šancí a střel se nakonec ujali pouze dvě. I ve druhé třetině brankář soupeře čaroval. Rozhodující náskok jsme si vybudovali až ve druhé polovině třetí třetiny, když se nejprve po skrumáži prosadil M. Gabriška, aby za čtyři minuty poté ujel soupeřů O. Matušek a bombou na vzdálenější tyč definitivně utkání rozhodl, Hostům již nepomohla ani power play při jejich přesilové hře minutu a půl před koncem utkání.

V přestávkách zápasu se představili i mladé sportovní naděje. V třetině první proběhla malá kraso exhibice a ve druhé se na ledě představila nejmenší lvíčata v ukázce minihokeje. Foto v příloze.

HC Lvi Břeclav : HC Uh. Hradiště                       4:2 ( 2:0, 0:1, 2:1)

 

 Program domácích zápasů na tento víkend.

 Tradičně v sobotu 19.11. od 17:00 se vynasnaží muži doma prodloužit sérii neporazitelnosti proti Uh. Brodu.

V neděli  20.11. od 16:00 doma přivítá st. dorost U18  hokejisty ze Šumperku.

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Potřebovali pomoc

BŘECLAV (19.4.2024) – V uplynulých dnech strážníci asistovali několika seniorům v nouzi. A nejen jim. …