Foto: mtbs.cz

1800 km napříč Aljaškou můžete absolvovat pěkně v teple

Břeclav – Zítra večer se v břeclavském kině Koruna můžete přenést na daleký sever v diashow Honzy Kopky ALJAŠKOU NA SNOW BIKU

Program o zimním nonstop závodě 1800 km napříč Aljaškou po cestách psích spřežení na upravených kolech v extrémních mrazech a absolutně bez podpory. Honza Kopka závodí již 30 let na kole. Absolvoval mnoho závodů a všechny extrémní ultramaratony na naší planetě. Závod který se považuje a to oprávněně, za nejtěžší vůbec – Iditarod Trail Invitational v roce 2007 vyhrál a ve čtvrtek 6. listopadu od 19 hodin ho přiblíží ve svém diashow. Na ukázku s sebou samozřejmě přiveze i svůj snow bike a po promítání zodpoví všechny dotazy.

Jedenapadesátiletý biker z Jablonce nad Nisou jde ve své kariéře z extrému do extrému. Před lety se stal prvním našincem, který absolvoval australskou Crocodile Trophy, etapový bikový podnik prašnou, vyprahlou buší za až padesátistupňových veder. Ochutnal též MTB závod Transalp Challenge s celkovým převýšením více než 20 kilometrů a také nejdrsnější bikový závod planety Iditarod Trail Invitational na Aljašce a nejdelší závod světa Great Divide Race 2004 – non-stop závod na horských kolech absolutně bez podpory z Kanady do Mexika divočinou Skalistých hor. V tomto závodě dlouhém 4.000 kilometrů s celkovým převýšením 70 kilometrů obsadil v roce 2004 skvělé 3. místo. Vloni vyhrál jednorázový závod na sněžných kolech přímo na polárním kruhu ve Finsku, a to v novém rekordu.

O svých cyklistických dobrodružstvích napsal knihy Cesty peklem a sněhem a Ve spárech Aljašky.

Aljaškou na snowbiku je silný a dobrodružný příběh o jízdě na kole napříč Aljaškou zimní divočinou. A Honza ho promítá osobně ve čtvrtek 6. 11. v 19:00 v Břeclavi – Kino Koruna.

 

O nás redakce

redakce

Mohlo by se vám líbít

Živá hudba U Zajíce – Chameleon Groove

MIKULOV / Zahrádka U Zajíce, Náměstí 3 13. 04. 2024 / 19 hodin Funk rockový …